Novosadski informativni portal 021

Život

Zašto smo pospaniji kada pada kiša

Glavni razlog zašto je buđenje u kišno jutro teže od običnog, ili zašto nam se po kišnom danu više drema je u hormonskim promenama, navodi se u studiji državnog univerziteta u Pensilvaniji.

Restoran ispunjava "smrtnu želju"

Na meniju australijskog restorana "Burger Urge" od nedavno se nalazi hamburger koji je toliko ljut da su mu dali ime koje bi se moglo prevesti kao "Smrtna želja na sprat" (engl. Double Decker Death Wish).

Medved oduzet u Srbobranu zbrinut u Švajcarskoj

Mužjak hibrida mrkog i polarnog medveda, koji je sudskom presudom oduzet nakon zaplene pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine u Srbobranu 2016. godine, zbrinut je 6. jula u specijalizovanom prihvatilištu za medvede u mestu Arosa, u Švajcarskoj.

Divlja banana na popisu izumirućih vrsta

Divlja banana koja bi mogla biti ključ zaštite useva jestive banane našla se na popisu izumirućih vrsta. Ova divlja banana može se naći samo na Madagaskaru, gde je ostalo još samo pet zrelih stabala.

Publika u pozorištu gleda fudbal na telefonima

Glumce na londonskom Vest Endu razljutile su gledateljke koje su u prvim redovima na svojim mobilnim telefonima pratile jedanaesterce na utakmici Engleska - Kolumbija na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji.

VIDEO: Cirkuski slon gurnuo drugog slona u publiku

Indijski slon u cirkusu u Nemačkoj je, tokom predstave, "istupio iz scenarija" i glavom se zabio u drugog slona, gurnuvši ga među šokiranu publiku, zbog čega je grupa za zaštitu ljudskih prava "Peta" pozvala na zabranu divljih životinja u nemačkim cirkusima.