Autor: N1

Život
24.12.2016.
17:29
"Plavi sir", prošaran plavičasto sivom mrežom buđi, simbol je dobrog ukusa i luksuza. Danas se masovno proizvodi, i poznat je širom sveta kao sir izuzetnog ukusa, a postavlja se pitanje zašto su ljudi počeli da jedu ono što je pokvareno?
  • novosađanin

    24.12.2016 19:14
    buđav
    Ova legenda o nastanku ove vrste sira manje više je ista. A kada se pojavio u Novosadskim samoposlugama (Vindija sir) ima jedna anegdota koja glasi: Sir su kao po običaju stavili u hladnu vetrinu, kupci uzimali i oni koji su znali i oni koji nisu znali šta je to. Kada su kući otvorili imali su šta da vide, buđav sir. Ijuuu naopako. I onda su išli nazad u prodavnice da protesutju i da vrate. Da ne bi se to više događalo sir su stavili u hladne vetrine kod mesara. Pa kada tražite onda trgovac vas propita da li znate kakav je to sir, i da li će te Rokfort ili Gorgonzolu. Tako je to nekada bilo. Drugo je sada pitanje što ga sada zasejavaju u topljene sireve, manje vredne, a cena ista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna