Svako selo ima svoje običaje koje treba da čuva. Ma gde živeli imamo svoje poreklo i u znak sećanja na pretke dužni smo da ne zaboravimo korene. Tuđe običaje lepo je poštovati i ne zamerati ljudima što ih se pridržavaju. Dobar hrišćanin se po delima pozna.
Od kako znam za sebe je baka pravila česnicu rano ujutru za Božić,najlepša pogača . Sada je i ja pravim. Sremci i Srbijanci prave pogaču,jedino Vojvodjani prave slatku česnicu i na kraju ispadne kao baklava...
Ta pita sa korama koju vi nazivate cesnica je uticaj nacionalnih manjina u Vojvodini i nema veze sa pravoslavnom cesnicom, tako da komentar da je to "nasa" cesnica je sulud.
Od kako znam za sebe, česnica je kolač sa korama, orasima, medom i novčićem. Nikako hleb. Zna se ko ima te običaje, ko ih je doneo ovde. Mi, stari Vojvođani, to ne radimo.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Kako i kada se pravi česnica?
Autor: Mondo
Život
•06.01.2017.
•08:12
Komentari 5
Aurora
Vana
NS
NS
Mirjam
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H