Autor: Novosti

Život
11.01.2017.
14:51
Istovremeno uzimanje nekih lekova može da naruši zdravlje.
  • minush

    28.12.2019 10:57
    deks
    veoma poucan tekst-objesnjenje.Naravno da nema ,,pilule srece" i do srece treba ici misaonim procesom. Hvala!
  • Deks

    11.01.2017 15:36
    @Laik - Čitajte pažljivije. Analgetici zaista jesu lekovi protiv bolova što se u tekstu i napominje. Što se tiče "antidepresiva" i "sedativa" to su dve različite grupe lekova. Uopšteno rečeno sedativi služe (ili bi bar trebalo da služe) za smirenje tj. osoba je nakon uzimanja tog leka "opuštenija" ali i pospanija sa manjom sposobnošću da razumno razmišlja ukratko nije nizašta nego da leži u krevetu. Nešto slično kao kod alkohola s tim što nema alkoholnog opijatnog dejstva. Što se tiče antidepresiva to su relativno noviji lekovi koji kao što im ime kaže namenjeni su da osobu učine "srećnom" tj. da se ne oseća depresivno, potišteno i bez energije. Oni nemaju sedativno dejstvo kao sedativi i osoba koja ih uzima npr. može upravljati vozilom. To su lekovi sa ozbiljnim nuspojavama i mogu štetiti kako fizičkom tako i psihičkom zdravlju, npr. mogu povećati mogućnost da osoba izvrši samoubistvo ili ubistvo. Po mom mišljenju njih ne bi trebalo dozvoliti jer nema "pilule sreće", svako svoju sreću mora pronaći sam bez korišćenja hemikalija.
  • Laik

    11.01.2017 15:07
    Zbunjen
    Zar ANTIDEPRESIVI I SEDATIVI nisu isto?
    Kao i Analgetici i lekovi protiv bolova?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna