Autor: Blic

Život
11.03.2017.
17:50
Srbija je prva u Evropi po broju mladih do 30. godine, koji ostaju da žive sa roditeljima. Situacija se ne menja bitno ni u kasnijim godinama, tako da smo prema tome koliko "dece" zauvek ostane u roditeljskom domu, ne stvarajući svoju porodicu, na visokom šestom mestu.
  • Verovanja

    11.03.2017 22:29
    i ubeđenja
    Nije uredu što se ponovo nagađa šta neko misli i oseća. Jer i drugi imaju pravo da smatraju da mladi ne vole da budu kod roditelja i da su na to primorani. Čak i da madi u najvećem procentu izjave da je boravak kod roditelja komfor-NIJI od eventualnog preživljavanja sa mogućnosti iznajmljivanja stana i duplih troškova računa i života, to i dalje ne znači da je on mladima dovoljno KOMFOR-an u smislu života kakav žele i kakav bi bilo normalno da imaju. Ali roditelji mogu da udeljuju sami sebi komplimente na ovaj način te da eventualno lakše podnesu ostanak deteta, ako im to uopšte smeta, jer može da maskira i problem sa supružnikom i strah od starenja, nego da veruju da je dete nesrećno što mora da bude sa njima. Mislim da mladi moraju da budu ekonomični. Zabrinjavajuće je što postoje male mogućnosti za nalaženje odgovarajućeg partnera sa kojim bi se onda delili troškovi, umesto sa roditeljima. Mladi muškarci su spremni da se upuste u tu avanturu samo ako vide da će njegov otac ili devojčin otac da daju podršku na duže staze. U svakom slučaju nema mesta za osuđivanje mladih (pomalo tako zvuči).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna