Menu 021

Mladi iz porodičnog doma ne odlaze zbog nemaštine, ali i zbog komfora

Srbija je prva u Evropi po broju mladih do 30. godine, koji ostaju da žive sa roditeljima. Situacija se ne menja bitno ni u kasnijim godinama, tako da smo prema tome koliko "dece" zauvek ostane u roditeljskom domu, ne stvarajući svoju porodicu, na visokom šestom mestu.
Život 11.03.2017. | 17:50
  • Verovanja
    11.03.2017 22:29
    i ubeđenja
    Nije uredu što se ponovo nagađa šta neko misli i oseća. Jer i drugi imaju pravo da smatraju da mladi ne vole da budu kod roditelja i da su na to primorani. Čak i da madi u najvećem procentu izjave da je boravak kod roditelja komfor-NIJI od eventualnog preživljavanja sa mogućnosti iznajmljivanja stana i duplih troškova računa i života, to i dalje ne znači da je on mladima dovoljno KOMFOR-an u smislu života kakav žele i kakav bi bilo normalno da imaju. Ali roditelji mogu da udeljuju sami sebi komplimente na ovaj način te da eventualno lakše podnesu ostanak deteta, ako im to uopšte smeta, jer može da maskira i problem sa supružnikom i strah od starenja, nego da veruju da je dete nesrećno što mora da bude sa njima. Mislim da mladi moraju da budu ekonomični. Zabrinjavajuće je što postoje male mogućnosti za nalaženje odgovarajućeg partnera sa kojim bi se onda delili troškovi, umesto sa roditeljima. Mladi muškarci su spremni da se upuste u tu avanturu samo ako vide da će njegov otac ili devojčin otac da daju podršku na duže staze. U svakom slučaju nema mesta za osuđivanje mladih (pomalo tako zvuči).

KOMENTARI nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

NEMAMO nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za izbor komentara koji će biti objavljeni i nemamo obavezu obrazlaganja odluka s tim u vezi.

NEĆE BITI OBJAVLJENI komentari koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje, koji sadrže pretnje, uvrede na rasnoj, verskoj i nacionalnoj osnovi, netoleranciju svake vrste, upućuju na nezakonit sadržaj ili predstavljaju osnov za utvrđivanje građanske odgovornosti. Neće biti objavljeni ni oni komentari koji su opsceni, pornografski ili klevetnički.

NEĆE BITI OBJAVLJENI komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste, koji se odnose na uređivačku politiku i koji su napisani velikim slovima.

MOLIMO VAS, obratite pažnju na pravopis i gramatiku, prednost imaju komentari koji su napisani bez pravopisnih i gramatičkih grešaka.

OGRANIČENO je pisanje komentara na 1.500 karaktera.

PORTAL 021 zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja, u svakom trenutku, ukloni ili onemogući pristup bilo kom sadržaju i nalogu po sopstvenomm nahođenju, za koji se utvrdi da predstavlja kršenje odredaba ili da je na drugi način štetan za 021.

Napiši komentarPreostalo 1500 Karaktera


* Ova polja su obavezna
Cenovnik Impresum Kontakt Uslovi korišćenja Pošalji vest