Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Optužnica protiv premijera Katalonije zbog referenduma

Vrhovni sud Katalonije podigao je danas optužnicu protiv aktuelnog vršioca dužnosti šefa katalonske vlade Artura Masa zbog toga što je "progurao" referendum o nezavisnosti od Španije prošle godine, uprkos tome što su sudovi takav akt ocenili neustavnim.

Na venčanju ubijena 131 osoba

U vazdušnim napadima koalicije predvođene Saudijskom Arabijom na jedno venčanje u Jemenu ubijena je 131 osoba, saopštili su zvaničnici te zemlje novi bilans, dok je juče objavljeno da je bilo 28 mrtvih.

Vojvođanski naučnici uvode inovacije u Evropu

Tradicionalna godišnja konferencija evropskih regiona i gradova, koja je održana u Salzburgu, bila je posvećena strategijama održanja regiona i opština u Evropi, a kao dobar primer predstavljena je strategija Vojvodine.

Jerkov: Načelnik beogradske policije da podnese ostavku

Portparolka Demokratske stranke Aleksandra Jerkov izjavila je danas da ta stranka nema nameru da saopštava sadržaj razgovora sa pripadnicima policije koji su došli u prostorije DS-a pre početka protesta povodom postavljanja kamena temeljca za projekat "Beograd na vodi" i da bi načelnik beogradske policije Veselin Milić trebalo da podnese ostavku.

Šabić: Tajnost ugovora traže naši ministri, a ne strani partneri

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je da se propisi Zakona o slobodnom pristupu informacijama dosledno ne primenjuju, jer nadležni organi i Vlada Srbije ne obezbeđuju njegovu primenu, "čime zapravo pozivaju na kršenje propisa".

Izbori u Kataloniji produbili političke podele

Separatisti u Kataloniji najavili su danas da će nastaviti sa zalaganjem za nezavisnost te španske pokrajine, nakon osvajanja većine na izborima za regionalni parlament, a vlada u Madridu je poručila da će očuvati jedinstvo države.