Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dinar u ponedeljak 119,87

Dinar će u ponedeljak, 5. oktobra, oslabiti 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs će biti 119,8778 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Inspektor napadnut tokom kontrole

Inspektor za drumski saobraćaj Milan Drakulić napadnut je na Autobuskoj stanici Šabac dok je kontrolisao prevoznike u akciji suzbijanja sive ekonomije, saopštilo je danas Ministastarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kristijan Golubović bi da odloži zatvor zbog "Farme"

Prvi osnovni sud u Beogradu, iako je bilo najavljeno, nije u petak odlučivao o molbi Kristijana Golubovića da mu se odloži odlazak na izdržavanje osmogodišnje kazne zatvora zbog trgovine narkoticima, već će to uraditi u ponedeljak.

Stotine nestalih u odronu

Najmanje 30 ljudi je poginulo, a nekoliko stotina se vodi kao nestalo, dan nakon odrona zemlje koji je pogodio selo na periferiji prestonice Gvatemale, a očekuje se da broj nastradalih nije konačan, saopštili su danas zvaničnici te zemlje.

Ukinuto vanredno stanje u Tunisu

Vanredno stanje uvedeno u Tunisu, nakon masakra 38 stranih turista u junu, ukinuto je, saopšteno je iz kabineta predsednika Bežija Kaida Esebsija.

Peticija protiv bankarskog monopola

Udruženje bankarskih klijenata Efektiva najavilo je za danas prikupljanje potpisa za peticiju protiv bankarskog monopola, kako bi predlog Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima u evre bio uvršten u dnevni red sednice Skupštine Srbije.

Počinje prodaja stanova "Beograda na vodi"

Prodaja stanova u dve stambene kule u okviru projekta Beograd na vodi počeće u subotu u Galeriji "Belgrade Waterfront", po principu registracije zainteresovanih za kupovinu, kada bi trebalo da bude poznata i cena kvadrata.

U hladnjači pronađen 31 migrant

U blizini grada Denkerka, na severu Francuske, danas je pronađen 31 migrant u kamionu hladnjači i svi su bili živi i zdravi, saopštile su regionalne vlasti.