Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Šabić: Tajnost ugovora traže naši ministri, a ne strani partneri

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je da se propisi Zakona o slobodnom pristupu informacijama dosledno ne primenjuju, jer nadležni organi i Vlada Srbije ne obezbeđuju njegovu primenu, "čime zapravo pozivaju na kršenje propisa".

Izbori u Kataloniji produbili političke podele

Separatisti u Kataloniji najavili su danas da će nastaviti sa zalaganjem za nezavisnost te španske pokrajine, nakon osvajanja većine na izborima za regionalni parlament, a vlada u Madridu je poručila da će očuvati jedinstvo države.

U hadžiluku stradalo 1.100 ljudi

Vlasti u Indiji i Pakistanu saopštile su da su zvaničnici Saudijske Arabije dali diplomatama oko 1.100 fotografija poginulih prošle sedmice.

Potpisan ugovor za 200 stanova za izbeglice SFRJ

Jedinica za upravljanje projektima "Istraživanje i razvoj", pri Ministarstvu prosvete, potpisala je danas ugovor vredan 13,48 miliona evra o projektovanju 200 stanova u devet opština u Srbiji za izbeglice sa prostora bivše Jugoslavije u periodu od 1991. do 1995. godine.

Putin: Ne flertujte s teroristima

Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je danas u Ujedinjenim nacijama na opasnost od flertovanja sa teroristima i osudio naoružavanje "umerene opozicije" na Bliskom istoku, ističući da je situacija na Bliskom istoku "više nego opasna".

Dinar i sutra najjači u 2015. godini

Dinar će sutra ostati stabilan prema evru, a zvanični srednji kurs će iznositi 119,8364 dinara za jedan evro, što je naviši nivo domaće valute prema moneti evrozone od početka ove godine.

FOTO: Nestali tinejdžer i tinejdžerka

Niškoj policiji prijavljen je nestanak dečaka Momčila Petkovića (17) i devojčice Anđele Stojnev (13), oboje iz Niša, koji su poslednji put viđeni 25. septembra.

Blater se nakon ispitivanja vratio na posao

Odlazeći predsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater vratio se danas na posao, samo tri dana pošto su ga švajcarske vlasti ispitivale zbog sumnji da je umešan u kriminalne radnje.