Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Putin: Ne flertujte s teroristima

Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je danas u Ujedinjenim nacijama na opasnost od flertovanja sa teroristima i osudio naoružavanje "umerene opozicije" na Bliskom istoku, ističući da je situacija na Bliskom istoku "više nego opasna".

Dinar i sutra najjači u 2015. godini

Dinar će sutra ostati stabilan prema evru, a zvanični srednji kurs će iznositi 119,8364 dinara za jedan evro, što je naviši nivo domaće valute prema moneti evrozone od početka ove godine.

FOTO: Nestali tinejdžer i tinejdžerka

Niškoj policiji prijavljen je nestanak dečaka Momčila Petkovića (17) i devojčice Anđele Stojnev (13), oboje iz Niša, koji su poslednji put viđeni 25. septembra.

Blater se nakon ispitivanja vratio na posao

Odlazeći predsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater vratio se danas na posao, samo tri dana pošto su ga švajcarske vlasti ispitivale zbog sumnji da je umešan u kriminalne radnje.

Spaseno više od 250 izbeglica

Više od 250 izbeglica spaseno je danas u međunarodnim vodama kod Libije, rekao je predstavnik organizacije Lekari bez granica a preneo AFP.

Potvrđeno: Gašić bio u sukobu interesa

Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila je da je ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić bio u sukobu interesa kada je, kao gradonačelnik Kruševca, zaključio ugovore s firmama u vlasništvu njegove supruge i sina.

"Greškom" ubijeno 28 svatova

Najmanje 28 osoba je poginulo, a nekoliko desetina je ranjeno u dva vazdušna napada koalicije međunarodnih snaga predvođene Saudijskom Arabijom, javio je AP.

Preporuka za razrešenje Gašića bez odgovora

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je danas da nije dobio odgovor na preporuku za razrešenje ministra odbrane Bratislava Gašića i direktora Vojno-bezbednosne agencije (VBA) Petra Cvetkovića, koje je pre nedelju dana podneo predsedniku Srbije i predsedniku Vlade Srbije, ali da očekuje da odgovor stigne.

Penzioneri traže pravdu pred sudom u Strazburu

Udruženje sindikata penzionera Srbije danas je najavilo da će od Međunarodnog suda u Strazburu tražiti da utvrdi da li je postojao pravni osnov za umanjenje penzija u Srbiji jer je Ustavni sud Srbije o tome odlučivao na osnovu političke, a na prave procene.