Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Prosečna zarada u avgustu 44.630 dinara

Prosečna zarada u Srbiji, bez poreza i doprinosa, isplaćena u avgustu iznosi 44.630 dinara i u poređenju sa isplaćenom u julu, nominalno je manja za 2,1 odsto, a realno manja za tri odsto saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Petina kafe na srpskom tržištu je švercovana

Procenjena količina švercovane kafe u Srbiji iznosi oko 20 odsto tržišta, a 80 odsto domaćih alkoholnih pića koje se nađe u prometu, nema akciznu markicu niti deklaraciju, rečeno je danas na sednici međuresorne radne grupe za sivu ekonomiju u Privrednoj komori Srbije.

Štrajk upozorenja u školama 28. oktobra

Članovi sva četiri reprezentativna sindikata obrazovanja stupiće u jednodnevni štrajk upozorenja 28. oktobra, dogovoreno je na zajedničkom sastanku, kome su prisustvovali predsednici Sindikata obrazovanja Srbije, GSPRS Nezavisnost, Sindikata radnika u prosveti Srbije i Unije sindikata prosvetnih radnika, saznaje Danas.

Dinar jača u ponedeljak

Dinar će u ponedeljak, 28. septembra, ojačati za 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs biće 120,8792 dinara za jedan evro, objavila je danas Narodna banka Srbije (NBS).

Pokrenuta istraga protiv Blatera

Švajcarski javni tužilac pokrenuo je danas istragu protiv odlazećeg predsednika Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sepa Blatera.