Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Hapšenje u Japanu zbog krađe bitkoina

Japanska policija uhapsila je šefa propale platforme za trgovinu bitkoinom "MtGoks" Marka Karpelesa zbog gubitka bitkoina u vrednosti od 387 miliona dolara prošlog februara.

Sukobi na Zapadnoj obali posle ubistva bebe

Izraelski policajci ubili su dva 17-godišnja palestinska mladića u odvojenim sukobima na Zapadnoj obali, koji su izbili zbog smrti 18-mesečne bebe u požaru, za koji su osumnjičeni Jevreji.

"Ako se ne proda, postoji `plan B` za Telekom"

Telekom Srbije neće biti prodat i ostaće u državnom vlasništvu ako ponuđena cena ne bude zadovoljavajuća, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ubijeno 260 Kurda u turskom bombardovanju

Oko 260 pripadnika zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK) je poginulo, a oko 400 ranjeno u celonedeljnom turskom bombardovanju te grupe u Turskoj i na severu Iraka, objavila je danas državna agencija Anadolija.

Bin Ladenovi rođaci poginuli u padu aviona

Članovi porodice Osame Bin Ladena bili su među poginulima u jučerašnjoj nesreći privatnog aviona u Velikoj Britaniji, saopštila je danas Ambasada Saudijske Arabije u Londonu.

Ko će biti vlasnik Lutrije?

Loto afera otvorila je Pandorinu kutiju i pokrenula pitanje poslovanja Državne lutrije Srbije. I dok policija vodi istragu, ekonomisti polemišu da li bi država trebalo da ostane jedini vlasnik tog preduzeća ili bi ga trebalo privatizovati.

Sudije i tužioci: Odluka o racionalizaciji je pogubna

Društvo sudija Srbije, Udruženje javnih tužilaca i Sindikat pravosuđa Srbije upozorili su da je odluka o racionalizaciji u pravosudnim organima doneta jednostrano i suprotno načelima koje je Vlada Srbije sama propisala u Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru.

U bananama pronađeno 400 kilograma kokaina

U Donjoj Saksoniji i Severnoj Rajni-Vestfaliji policija je zaplenila 400 kilograma kokaina, sakrivenog u bananama, što je najveći "ulov" od 2010. godine, javljaju nemački mediji.

Cene u Sloveniji padaju sedmi mesec zaredom

Indeks potrošačkih cena u Sloveniji pao je u julu na 0,4 procenta na godišnjem nivou, sedmi mesec uzastopno, a na mesečnom nivou je bio u padu 0,8 odsto, saopštio je slovenački zavod za statistiku.