Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Rusi nemaju ništa protiv da im se ukine internet

Više od polovine građana Rusije, 58 odsto, ne bi bilo protiv potpunog isključenja interneta u zemlji, a 42 odsto veruje da strane države koriste internet kako bi nanele štetu Rusiji, rezultati su danas objavljenog istraživanja američkih eksperata i Sveruskog centra za istraživanje javnog mnjenja (VCIOM).

Nekoliko kompanija iz SAD zainteresovano za Telekom

Premijer Aleksandar Vučić i američki ambasador Majkl Kirbi razgovarali su o bilateralnim odnosima Srbije i SAD, a pred posetu srpskog premijera Vašingtonu u septembru, na pozivu potpredsednika SAD Džozefa Bajdena.

Plaća alimentaciju za tuđu decu

Test očinstva pokazao je da Podgoričanin Slavko Ceković, nije otac dvoje dece koje je godinama izdržavao. No, bez obzira na to, pravosuđe je stalo na stranu majke.

Spasao petočlanu porodicu iz jezera

Mustafa Kolenović, čuvar u zaštićenom području Uvca nedaleko vizitorskog centra spasao je pet osoba iz jezera, među kojima su bili trudna žena i maloletno dete.

Naoružani na Oficircu pretili mladiću

Novosadska policija uhapsila je S. S. (23)  i M. P. (23) zbog neovlašćenog držanja i nošenja oružja, ugrožavanja sigurnosti i prinude, kao i N. S. (21) koji se tereti za poslednja dva krivična dela.

Koliko će Srbija imati stanovnika 2100. godine?

Srbija će izgubiti 17,5 odsto populacije u narednih 35 godina, a nalazi se i na osmom mestu liste zemalja sveta čija će populacija padati do 2100. godine, pokazuje izveštaj Ujedinjenih nacija "Izgledi svetske populacije: Revizija za 2015" objavljen protekle nedelje.

Veterani gađali Tačija flašama i vikali mu "lopove"

Rasprava o usvajanju ustavnih amandmana u kosovskom parlamentu se odvija u gotovo praznoj sali, sednicu je najpre napustio premijer Isa Mustafa, a potom i njegov zamenik i lider DPK Hašim Tači koga su veterani gađali flašama dok je prelazio put do zgrade vlade.