Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

VIDEO: Srpski "Loto" namešten?

Prilikom izvlačenja loto kombinacije u 59. kolu igre na sreću "Loto" dogodila se izuzetno neobična situacija, koja dovodi u pitanje da li je ova nagradna igra nameštena.

Prijava nacionalnog kandidata za Oskara do 12. avgusta

Akademija filmske umetnosti i nauke (AFUN) Srbije pozvala je producente da do 12. avgusta prijave svoj film za izbor domaćeg kandidata za 88. dodelu nagrade Američke filmske akademije Oskar, u kategoriji najbolji dugometražni igrani film na stranom jeziku u 2015. godini.

Oko 40.000 zahteva za državnim poslom pred Komisijom

Čak 40.000 zahteva nalazi se na stolu vladine Komisije za zapošljavanje, koja jedina, posle donošenja Uredbe o zabrani angažovanja ljudi u državnima institucijama, može dati zeleno svetlo za prijem novih ili preraspodelu starih radnika.

Oko 2.000 migranata pokušalo da uđe u Evrotunel

Oko 2.000 migranata pokušalo je prošle noći u Kaleu da uđe u tunel koji povezuje Francusku i Englesku ispod Lamanša, u očajničkom pokušaju da stignu do Britanije, saopštio je portparol kompanije Evrotunel.

Dinar sutra malo jači

Dinar će sutra ojačati prema evru 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 120,2219 dinara za jedan evro.

Crkvama besplatni urbanistički planovi

Tradicionalne crkve i verske zajednice u Pančevu moći će ubuduće da na svoj zahtev budu oslobođene plaćanja izrade urbanističkih projekata koji se rade u Direkciji za izgradnju i uređenje grada, prenosi RTV Pančevo.

Bavarska vratila 42 azilanta u Srbiju i Makedoniju

Iz Minhena su danas čarter-letom u pravcu Srbije i Makedonije deportovana 42 azilanata, saopštilo je pokrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i navelo da je od februara Bavarska na taj način nazad, u zemlje porekla, poslala na Balkan 1.210 osoba.

Lekarka preminula od malarije na VMA

Doktorka Olivera Jovanović, lekarka Vojnomedicinske akademije, koja je bila angažovana u prvoj rotaciji mirovne misije UN u Centralnoafričkoj Republici, preminula je sinoć od posledica teškog oblika malarije.

Ženu pregazila četiri vozila

Beograđanka K.D. nastradala je u nesreći koja se prošle noći dogodila oko 22 sata na putu Zaječar - Knjaževac kod sela Donje Zuniče.

Lekari u Srbiji beže od najtežih operacija?

Da li i u srpskim klinikama hirurzi "biraju" pacijente, poput sve češće prakse u američkim bolnicama, ili u Srbiji još uvek ekonomija nije toliko ušla u pore zdravstva, što bi dovelo do toga da novac bude ispred ljudskog života.