Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Srbin u Crnoj Gori autom pokosio policajca

Crnogorska policija je raspisala međunarodnu poternicu za srpskim državljaninom E. M. (31) iz Prijepolja, zbog sumnje da je prošle srede svojim automobilom udario i usmrtio saobraćajnog policajca iz Bijelog Polja Irfana Kujovića, na putu Slijepač most-Tomaševo.

Eksplozija na gasovodu u Turskoj

U eksploziji, do koje je noćas došlo, oštećen je gasovod koji povezuje Iran i Tursku u pograničnoj provinciji Agri na istoku Turske.

Na granici se čeka do pola sata

Saobraćaj je pojačan na putevima koji vode ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj, jer je u toku turistička sezona, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Kraj epidemije MERS-a u Južnoj Koreji

Vlasti Južne Koreje objavile su kraj epidemije koronavirusa MERS-a od kojeg je umrlo 36 osoba i zbog čega su ove godine turizam i ekonomija u toj zemlji bile u opadanju.

Više od 1.000 uhapšenih u Turskoj

U sukobima sa militantnim grupama turska policija je poslednjih dana uhapsila 1.050 ljudi, među kojima i pripadnike Islamske države (IS), Radničke partije Kurdistana (PKK) i ultraleve partije DHKP-C.

Osuđen lažni plastični hirurg

Čovek koji se lažno predstavljao kao plastični hirurg osuđen je u Sudu u nemačkom gradu Regensburgu na četiri godine i tri meseca zatvora.

Češka i Austrija žele svoje policajce na granici Mađarske sa Srbijom

Češka i Austrija planiraju da pošalju svoje policajce i mešovite austrijsko-češke patrole na granicu Mađarske sa Srbijom i u Makedoniju da pomognu tamošnjim vlastima u suzbijanju nelegalne migracije i priliva izbeglica koje u Evropsku uniju stižu balkanskom trasom, dogovorili su se danas u Mikulovu austrijska ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl Lajtner i češki ministar unutrašnjih poslova Milan Hovanec.

Vašington: Srbija ulaže ozbiljne napore u borbi protiv belog roblja

Srbija je zemlja porekla, tranzita i odredište za muškarce, žene i decu koji su žrtve trgovine ljudima u cilju seksualne eksploatacije i prinudnog rada, a vlada čini ozbiljne napore na suzbijanju tog problema, navodi se u najnovijem izveštaju Stejt departmenta o trgovini ljudima.

Dačić: Španija i Mali neće podržati prijem Kosova u Unesko

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić imao je danas u Madridu odvojene susrete sa šefovima diplomatije Španije i Malija koji su istakli da te dve zemlje ne menjaju stav o Kosovu, kao i da neće podržati njegov prijem u Unesko.