Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Najezda skakavaca na jugozapadu Rusije

Nekoliko desetina hiljada hektara useva uništeno je najezdom skakavaca na području Stravropolja na jugozapadu Rusije, preneli su ruski mediji dodajući da je to najgora invazija tih insekata u poslednjih 30 godina.

Otvoren stari granični prelaz Horgoš

Renovirani stari granični prelaz Horgoš, između Srbije i Mađarske, ponovo je danas pušten u rad, što će omogućiti da se novi granični prelaz Horgoš značajno rastereti tokom turističke sezone, saopšteno je danas iz Uprave carina.

Hleba od 500 grama sve manje po prodavnicama

Pojedini trgovinski lanci ne poštuju vladinu uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba, pa je na policama sve više hleba manje gramaže, pokazalo je istraživanje koje je sprovela nevladina organizacija "Zaštita potrošača".

Hirurg bez rukavica tokom operacije

Hirurg Aleksandar Filipović, zaposlen u Kliničkom centru Crne Gore objavio je na svom Fejsbuk profilu fotografiju iz operacione sale koja je izazvala polemike.

Zemljotres 5,5 stepeni Rihtera pogodio Iran

Zemljotres jačine 5,5 stepeni po Rihterovj skali pogodio je danas naseljenu oblast oko 800 kilometara jugoistočno od prestonice Teherana, javila je iranska novinska agencija ISNA.

Srbija dobija informativni centar u Tokiju

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i predsednik Poslovne asocijacije Japana i Jugoistočne Evrope Kihaćiro Nišiura potpisali su danas sporazum o saradnji koji predviđa otvaranje turističkog informativnog centra Srbije u Tokiju.

Lutrija Srbije koristila nelegalan softver

Državna lutrija Srbije koristi softver kompanije "Nirvana" iz Zagreba koja je najavila da će podneti tužbu protiv srpske lutrije jer već četiri godine ne plaća licencu.