Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Sukobi na Zapadnoj obali posle ubistva bebe

Izraelski policajci ubili su dva 17-godišnja palestinska mladića u odvojenim sukobima na Zapadnoj obali, koji su izbili zbog smrti 18-mesečne bebe u požaru, za koji su osumnjičeni Jevreji.

"Ako se ne proda, postoji `plan B` za Telekom"

Telekom Srbije neće biti prodat i ostaće u državnom vlasništvu ako ponuđena cena ne bude zadovoljavajuća, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ubijeno 260 Kurda u turskom bombardovanju

Oko 260 pripadnika zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK) je poginulo, a oko 400 ranjeno u celonedeljnom turskom bombardovanju te grupe u Turskoj i na severu Iraka, objavila je danas državna agencija Anadolija.

Bin Ladenovi rođaci poginuli u padu aviona

Članovi porodice Osame Bin Ladena bili su među poginulima u jučerašnjoj nesreći privatnog aviona u Velikoj Britaniji, saopštila je danas Ambasada Saudijske Arabije u Londonu.

Ko će biti vlasnik Lutrije?

Loto afera otvorila je Pandorinu kutiju i pokrenula pitanje poslovanja Državne lutrije Srbije. I dok policija vodi istragu, ekonomisti polemišu da li bi država trebalo da ostane jedini vlasnik tog preduzeća ili bi ga trebalo privatizovati.

Sudije i tužioci: Odluka o racionalizaciji je pogubna

Društvo sudija Srbije, Udruženje javnih tužilaca i Sindikat pravosuđa Srbije upozorili su da je odluka o racionalizaciji u pravosudnim organima doneta jednostrano i suprotno načelima koje je Vlada Srbije sama propisala u Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru.

U bananama pronađeno 400 kilograma kokaina

U Donjoj Saksoniji i Severnoj Rajni-Vestfaliji policija je zaplenila 400 kilograma kokaina, sakrivenog u bananama, što je najveći "ulov" od 2010. godine, javljaju nemački mediji.

Cene u Sloveniji padaju sedmi mesec zaredom

Indeks potrošačkih cena u Sloveniji pao je u julu na 0,4 procenta na godišnjem nivou, sedmi mesec uzastopno, a na mesečnom nivou je bio u padu 0,8 odsto, saopštio je slovenački zavod za statistiku.

Građani mogu da tuže Lutriju

"Građani Srbije koji smatraju da su oštećeni malverzacijama u izvlačenju kuglica u igri na sreću Loto bi mogli da podnesu tužbu protiv Državne lutrije Srbije", kaže predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić.

Najezda skakavaca na jugozapadu Rusije

Nekoliko desetina hiljada hektara useva uništeno je najezdom skakavaca na području Stravropolja na jugozapadu Rusije, preneli su ruski mediji dodajući da je to najgora invazija tih insekata u poslednjih 30 godina.