Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ponovno suđenje Sanaderu 7. septembra

U ponovljenom postupku protiv Ive Sanadera u predmetu Hipo banka i INA-MOL, šef sudskog veća biće sudija Ivan Turudić, a ročište je zakazano za 7. septembar.

Mjanmar: Oslobođeno 7.000 zatvorenika

Vlada Mjanmara naredila je oslobađanje oko 7.000 zatvorenika, među njima i većeg broja kineskih drvoseča, a u okviru amnestije kojom je pokazana dobra volja države.

Ustavni sud utvrdio da je reizbor sudija bio nezakonit

Ustavni sud Srbije utvrdio je da Zakon o dopuni Zakona o sudijama iz 2012. godine nije u saglasnosti sa Ustavom i u svojoj odluci, koja je 17. jula odjavljena u Službenom glasniku, konstatovao niz nepravilnosti u radu Visokog saveta sudstva počev od reizbora sudija 2009. godine, saopštilo je danas Društvo sudija Srbije.

Frljić u Rijeci organizuje kontra-Oluju

Reditelj Oliver Frljić, u saradnji sa Srpskim narodnim većem Milorada Pupovca i udruženjem "Documenta", priprema u Rijeci kontra-Oluju, piše Slobodna Dalmacija.

Teslina bista uskoro u Turskoj

Teslina bista, rad akademskog vajara iz Banja Luke - Bojana Mikulića, uskoro će biti postavljena u Turskoj - u Izmiru u okviru izmirskog Univerziteta, saopštila je danas Teslina naučna fondacija iz Filadelfije.

Opasno zagađeni bazeni u kojima će se takmičiti olimpijci u Riju

Plivači, veslači i jedriličari na sledećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru biće u opasnosti da se ozbiljno razbole jer je voda na mestima planiranim za takmičenja zagađena virusima i bakterijama iz kanalizacije, pokazala je istraga koju je sprovela američka novinska agencija Asošijeted pres.