Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ajkula ponovo napala surfera u Australiji

Surfer iz Australije, Kreg Ison (52), zadobio je teške povrede noge i ruke nakon što ga je napala ajkula u petak oko 6 ujutro ispred odmarališta Ballina u selu Evans Head u Nju Saut Velsu.

Moskva preti sankcijama Crnoj Gori

U Kremlju ne isključuju mogućnost da Rusija usvoji recipročne mere prema Crnoj Gori, Albaniji, Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj i Ukrajini.

Udovički: Divlji klaničari prvi legalizovali biznis

Zakon o inspekcijskom nadzoru neregistrovanih privrednika i poslodavaca koji ne prijavljuju radnike od juče je u punoj primeni, a ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički tvrdi da on već daje rezultate.

Poljuljano jedinstvo Sirize

Centralni komitet Sirize odlučio je da u septembru bude održan vanredni kongres stranke na kome bi se utvrdila vladina strategija, što je ranije zatražio grčki premijer Aleksis Cipras.

Na Gostunu se čeka oko sat vremena

Prema podacima granične policije, na prelazu Batrovci zadržavanja su oko 40 minuta na ulasku u Srbiju, dok se ne izlazu iz zemlje na prelazu Gostun čeka oko sat vremena.

Irska najbrže rastuća privreda u Evropi

Privreda Irske je u prva tri meseca ove godine porasla 1,4 odsto na kvartalnom nivou, zahvaljujući čemu bi i ove godine mogla postati najbrže rastuća privreda u Evropi.

Traži se 215 radnika za dizanje ograde na granici

Mađarske vlasti počele su da regrutuju zainteresovane za rad na dizanju ograde uz granicu prema Srbiji, gde će biti angažovano ukupno 215 radnika, izjavila je danas portparolka regionalne vlade Marta Varga.

Nestale spomen-ploče velikana sa Studentskog trga

Mesingane spomen-ploče sa likovima književnika Antonija Isakovića i Slobodana Selenića i slikara Miće Popovića skinule su i odnele nepoznate osobe sa zgrade na beogradskom Studentskom trgu u kojoj su trojica umetnika nekada živela.