Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Sutra se gasi Radio Jugoslavija

Na osnovu Odluke o pravnim posledicama prestanka Savezne javne ustanove Radio-Jugoslavija koju je na jučerašnjoj sednici usvojila Vlada Republike Srbije, ovaj medij od sutra zvanično prestaje sa radom.

Pad broja stanovnika u Srbiji za 17 odsto

Srbija je među 11 zemalja u svetu u kojima će broj stanovnika opasti za najmanje 15 odsto između 2015. i 2050, navodi se u danas objavljenom izveštaju Ujedinjenih nacija.

Taksista autom naleteo na komunalca

Komunalni policajac Boris Ðokić iz Kragujevca zadobio je lakšu povredu kolena kada ga je, prilikom kontrole linijskog taksi prevoza koji nije dozvoljen u tom gradu, automobilom udario taksista, rečeno je u Gradskoj upravi.

Ponovno suđenje Sanaderu 7. septembra

U ponovljenom postupku protiv Ive Sanadera u predmetu Hipo banka i INA-MOL, šef sudskog veća biće sudija Ivan Turudić, a ročište je zakazano za 7. septembar.

Mjanmar: Oslobođeno 7.000 zatvorenika

Vlada Mjanmara naredila je oslobađanje oko 7.000 zatvorenika, među njima i većeg broja kineskih drvoseča, a u okviru amnestije kojom je pokazana dobra volja države.

Ustavni sud utvrdio da je reizbor sudija bio nezakonit

Ustavni sud Srbije utvrdio je da Zakon o dopuni Zakona o sudijama iz 2012. godine nije u saglasnosti sa Ustavom i u svojoj odluci, koja je 17. jula odjavljena u Službenom glasniku, konstatovao niz nepravilnosti u radu Visokog saveta sudstva počev od reizbora sudija 2009. godine, saopštilo je danas Društvo sudija Srbije.