Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nestao vojni helikopter sa 23 osobe

Vijetnamski vojni helikopter "Mi-17" sa 23 ukrcane osobe nestao je u planinskoj oblasti u provinciji na severu zemlje, saopštilo je u Laosu Ministarstvo odbrane.

125 godina od smrti Van Goga

Jedan od najvećih slikara postimpresionizma i začetnik kolorističkog ekspresionizma, umetnik čiji je stil i danas inspiracija mladim umetnicima, Vinsent Van Gog umro je na današnji dan pre 125 godina nakon što je dva dana ranije pucao sebi u prsa.

Skupština odbila amandman Jankovića o broju zaposlenih

Članovi skupštinskog Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu nisu danas podržali amandman Zaštitnika građana na Predlog zakona o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru, kojim se predviđa da nezavisna tela samostalno utvrđuju broj zaposlenih.

Šveđanin umro od predoziranja alkoholom

Ispred hotela u Požeškoj ulici na Čukarici pronađen je mrtav švedski državljanin Hortra S. S. R. N. (37), dok je drugi švedski državljanin Hasum K. J. P. prebačen u bolnicu.

Vučić: Povećanje plata za 360.000 ljudi

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da povećanje penzija i plata u javnom sektoru neće biti simbolično i da će nova povećanja plata i penzija biti 2016. godine, kao i da će plate biti povećane za 360.000 ljudi.

Strankinje hrle u Novi Sad i Beograd po novu vaginu

Sve više Srpkinja sužavanjem podmlađuje svoju vaginu, a ova intervencija je u našoj zemlji jeftinija nego bilo gde u svetu i upravo zbog toga žene iz inostranstva skoro svakodnevno dolaze u Beograd i Novi Sad.

Strane investicije podigle standard i plate u Babušnici

Glavni razlog što je prosečna zarada u opštini Babušnica u junu porasla za 52,4 odsto u odnosu na majsku su javni radovi, povećanje plata u privatnom sektoru, pre svega u slovenačkoj "Lisci" i otvaranje filijale mađarske OTP banke.

Novi zakon zabraniće štrajk policajaca?

Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) saopštio je da će novi Zakon o policiji, na čijem se donošenju radi, zabraniti policajcima da se štrajkom bore za svoja prava. Ministarstvo unutrašnjih poslova odbacilo je te navode, ocenjujući ih kao "zlonamerne i neistinite".

Zbog čega su naglo poskupele lubenice?

Visoke temperature u Srbiji i najava lošijeg roda od očekivanog dovele su do rasta cena kukuruza i soje, ali i lubenice, i pored toga što je ona u sred sezone.

Počeli "Jankovi dani" u čast Janka Brašića

Kulturna manifestacija "Jankovi dani", posvećena slikaru i vajaru, rodonačelniku Srpske škole naivnog slikarstva Janku Brašiću (1906-1994), počela je jutros u njegovom rodnom selu Opariću kod Rekovca.