Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

EU: Ujedinjeni protiv terorizma

Visoki funkcioneri EU izrazili su ogorčenje zbog terorističkih napada u Tunisu, Kuvajtu i Francuskoj i obećali da će se Evropa jedinstveno boriti protiv njih.

Naser Orić stigao u BiH

Naser Orić sleteo je na Međunarodni aerodrom u Sarajevu, nakon što se iz Ženeve uputio čarter letom.

Vikend je krajnji rok za Grčku

Lideri Nemačke i Francuske upozorili su jutros Grčku da mora postići dogovor sa kreditorima na, kako su rekli, odlučujućim sutrašnjim pregovorima evrogrupe kako bi zemlja izbegla bankrot i potencijalni izlazak iz evrozone.

Bez jeftinijeg rominga u Crnoj Gori?

Veće Upravnog suda Crne Gore, kojim je predsedavala sudija Bisera Bukvić, ukinulo je odluku o snižavanju cena rominga u Crnoj Gori. Reč je o međudržavnom sporazumu koji je trebalo da stupi na snagu 30. juna, a po kojem je trebalo da budu snižene cene rominga u Crnoj Gori, BiH, Srbiji i Makedoniji za građane tih zemalja.

Vojnicima SAD dozvoljeno da pucaju na novinare

Nova američka pravila ili "Instrukcije Ministarstva odbrane o pravilima vođenja rata" dozvoljavaju vojnicima SAD da pucaju na novinare, pošto "teroristi mogu da budu i novinari", piše "Vašington tajms".

"Aranžman sa MMF-om spas od ozbiljne krize"

Prve revizija aranžmana iz predostrožnosti sa MMF-om, koja će biti odobrena danas, predstavlja kontrolu dogovorenih ciljeva i ispunjenosti kriterijuma, a aranžman je toliko važan da je to pitanje spasa od potencijalne krize duga i duge recesije, izjavio je ekonomista Miladin Kovačević.

Zbog umora isključe po 10 vozača

Prema podacima MUP-a, od početka godine čak 1.300 vozača na putevima u Srbiji sankcionisano je zbog prekoračenja vremena vožnje, odnosno nekorišćenja propisanih odmora.

Srušio se mali avion na Aljasci, 9 poginulih

Osmatrački avion sa devetoro ljudi srušio se na jugoistoku Aljaske i tom prilikom niko nije preživeo, ali oluja sprečava da se dođe do tela, saopštile su vlasti ove američke savezne države.

Uskoro donatorska konferencija o azilantima?

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da će ovih dana biti održan sastanak i da se nada da će to biti donatorska konferencija sa UNHCR-om povodom pitanja azilanata.

Poplave paralisale Soči

Najmanje jedna osoba poginula je u poplavama koje su pogodile rusko letovalište Soči i paralisale život u gradu.

Nedovoljno iskorišćeni potencijali Dunava

Ekonomski potencijal 588 kilometara toka Dunava kroz Srbiju, još nije iskorišćen, zbog čega je potrebno regionalno povezivanje i ekonomsko jačanje Podunavlja, ocenjeno je u Beogradu, na skupu povodom Dana Dunava, 29. juna.

Vulin: Ovo je poslednja godina vlasti DS bilo gde

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je večeras da će 2015. godina biti poslednja godina u kojoj će Demokratska stranka biti na vlasti bilo gde i bilo kada, kao i da se promene u Vojvodini neće zaustaviti.

EPS preti sečom struje već za dug od 5.000 dinara

Preteću "crvenu kovertu" za neplaćene račune za struju dobija svaki deseti potrošač u Srbiji, iako duguje svega 5.000 dinara. Na ovaj način EPS preti makazama 300.000 domaćinstava iako, prema novoj metodologiji, nema pravo da ih isključi ako imaju dug manji od 10.000 dinara.

EU uložila 75 miliona za obrazovanje u Srbiji

Evropska unija je od 2003. godine uložila 75 miliona evra za razvoj obrazovanja u Srbiji kroz pružanje tehničke pomoći, nabavku opreme i ulaganje u infrastrukturne projekte, rekao je zamenik šefa Delegacije EU Oskar Benedikt.