Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

"Grčka u pregovorima ide unazad"

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble izjavio je da se ne nada da će na današnjem sastanku ministara finansija evrozone biti postignut sporazum o Grčkoj, pošto su se, kako je ocenio, predstavnici Atine u pregovorima vratili unazad.

Dačić: Potrebni su nam mostovi, a ne zidovi

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je danas Evropsku uniju da se "izjasni da li su zidovi prošlost ili budućnost" i dodao da je Srbija, bez obzira na "veoma dobre odnose s Mađarskom, apsolutno i oštro protiv zida" na međusobnoj granici.

Janković: Nijedan zatvorenik nije bio žrtva torture

Tokom niza noćnih i nenajavljenih poseta zatvorima obavljenim ove godine, nijedan osuđenik nije ukazao da je bio žrtva torture, što je napredak u odnosu na ranije godine, saopštio je danas Zaštitnik građana, povodom Međunarodnog dana UN za podršku žrtvama torture.

VIDEO: Babić otkrio svemirske godine

Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS je nakon, sada već legendarnog vazduplohova imao još jedan lapsus u Skupštini i javnost upoznao sa postojanjem mere "svemirska godina".

Više od 1.000 žrtava vrućine u Pakistanu

Broj žrtava vrelog vazdušnog talasa koji je pogodio grad Karači i pakistansku pokrajinu Sind, porastao je na više od 1.000, saopštili su danas državni zvaničnici u Islamabadu.

Nova trilogija "Poluživot" na tragu Harija Potera

Uspeh debitantskog dela Engleskinje Sali Grin "Bela vrana", koji bi trebalo da bude prvi tom trilogije "Poluživot" pokazao se kao dokaz da "haripoterovske" vrste literature nema dovoljno, iako mlađa publika čezne za njom.

Rok za vaučere do kraja meseca

Ugostitelji u Srbiji imaju još pet dana da se prijave za učešće, odnosno pružanje usluga smeštaja u okviru kampanje "Moja Srbija".

EP neće usvajati rezoluciju o Srebrenici

Stalni izvestilac za BiH u Evropskom parlamentu (EP) Kristijan Dan Preda, izjavio je da je u EP zasada odlučeno da povodom godišnjice masakra u Srebrenici održi debata na sledećoj plenarnoj sednici u julu, a da rezolucija u ovom trenutku ne bi bila od koristi u BiH i regionu.

Računi za gas biće niži za 1.000 dinara

U Srbiji će pred početak zimske sezone doći do još jednog pojeftinjenja gasa, najavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i podsetio da je već došlo do pojeftinjenja gasa od 10,5 do 11,3 odsto, zavisno od kategorije potrošača.

Članice EU protiv kvota za imigrante

Zemlje članice Evropske unije odbaciće plan koji bi ih obavezao da prihvate na hiljade izbeglica koji stižu u Grčku i Italiju, saopštile su diplomate uoči današnjeg dvodnevnog samita šefova država i vlada članica Unije u Briselu na kome će glavne teme biti migracije, borba protiv terorizma i situacija u Ukrajini.