Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

U požaru u hotelu 10 poginulih

Najmanje 10 ljudi je poginulo i 13 je povređeno u požaru koji je izbio u jednom restoranu i proširio se na hotel pun gostiju na severu Indije, saopštila je danas indijska policija.

Za kamate ćemo 2017. plaćati koliko i Grčka

Srbija nema nikakvog prostora za povećanje plata i penzija uprkos tome što se fiskalna konsolidacija odvija po planu. Država samo za plaćanje kamata izdvaja više nego za sve javne investicije, a do 2017. ćemo se po tome izjednačiti i sa Grčkom.

Vaučeri važe tek od avgusta, prijave u "Pošti"

Vaučeri za odmor u Srbiji sa popustom od 5.000 dinara važiće od 1. avgusta do kraja novembra ove godine, a svi zainteresovani mogu da se prijave u "Pošti", potvrdio je ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić.  

Počinje suđenje Oliveru Duliću

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas počinje suđenje bivšem ministru za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Oliveru Duliću koji je optužen za zloupotrebu službenog položaja prilikom izdavanja dozvola preduzeću "Nuba invest".

Migrantima u Makedoniji dozvoljena 72 sata

Poslanici u makedonskom parlamentu usvojili su danas izmene Zakona o azilu i privremenoj zaštiti, prema kome izbeglice/migranti koje prolaze kroz Makedoniju mogu da "izraze nameru za traženje azila", što će im omogućiti legalan boravak u zemlji u naredna 72 sata, a za to vreme će moći ili da zatraže azil ili da napuste zemlju.

Nema dogovora o grčkom dugu

Sastanak ministara finansija evrozone u Luksemburgu završen je večeras bez postizanja bilo kakvog sporazuma o grčkoj dužničkoj krizi, javlja britanski list Gardijan.

Dačić: Danas sam saznao za "Istočni prsten"

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da je od ruskih kolega danas saznao da su zvaničnici EU nudili Rusiji da se izgradi gasovod koji bi se zvao "Istočni prsten", a išao bi preko Bugarske, Rumunije, Mađarske i Slovačke, dok bi Srbija bila zaobiđena.

Smenjen šef tajnih službi Ukrajine

Ukrajinski parlament je odlučio da smeni šefa tajnih službi Valentina Nalivajčenka, koji je u otvorenom sukobu sa ukrajinskim vlastima, posebno sa Tužilaštvom.

Milomir Marić preživeo infarkt

Poznati novinar Milomir Marić hitno je sinoć operisan na Vojnomedicinskoj akademiji, gde su mu lekari zbog posledica infarkta ugradili stent, saznaje Blic.

Orić: Odavde u Srbiju živ neću

Nekadašnji komandant muslimanske vojske u Srebrenici Naser Orić, koji se nalazi u pritvoru u Švajcarskoj, poručio je danas da "odatle u Srbiju živ neće".