Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zemljotres u Crnoj Gori

Na severoistoku Crne Gore jutros je, oko tri sata, registrovan zemljotres jačine tri stepena Rihterove skale.

Sredstva za obnovu Hemingvejeve kuće na Kubi stižu iz SAD

Jedna američka fondacija poslaće gotovo 900.000 dolara vredan materijal za izgradnju institucije koja će sačuvati knjige, pisma i fotografije Ernesta Hemingveja - što je prvi veliki izvoz građevinskog materijala na Kubu od kada je američki predsednik Barak Obama olabavio trgovinski embargo prema ostrvu.

Amerikanci prisluškivali predsednike Francuske

Sjedinjene Američke Države prisluškivale su poslednja tri francuska predsednika - Žaka Širaka, Nikolu Sarkozija i sadašnjeg lidera Fransoa Olanda, preneli su francuski mediji, pozivajući se na podatke Vikiliksa.

Zorana Mihajlović podržala rezoluciju o Srebrenici

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, jedina je ministarka koja je na sednici Vlade, krajem prošle nedelje, podržala tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici, saznaje Danas.

Teški razgovori Beograda i Prištine

Nakon jučerašnje runde pregovora Beograda i Prištine u Briselu, premijer Aleksandar Vučić ocenio je da su razgovori bili teški, a da je izvestan napredak postignut po pitanju Zajednice srpskih opština (ZSO).

Hrast star 600 godina seku zbog Koridora 11

Legendarni hrast u Savincu kod Gornjeg Milanovca, koji je star više od 600 godina, posle velikih polemika i protesta, ipak će biti posečen, kako bi se nastavila gradnja trase na Koridoru 11.

Mađarska suspendovala evropska pravila o azilu

Mađarska je jednostrano suspendovala pravila Evropske unije o azilu, prema kojima ova država mora da preuzme izbeglice koje su prvo ušle na njenu teritoriju, a potom otišle u neku drugu zemlju, saopštila je Vlada Mađarske.

Doneta odluka o isplati dividendi u NIS-u

Skupština akcionara NIS-a donela je danas odluku o isplati dividendi za 2014. godinu, saopšteno je iz te kompanije i navedeno da će akcionari dobiti 46,85 dinara bruto po akciji.

FBI otvara stalnu kancelariju u Beogradu?

Direktor Američkog federalnog istražnog biroa (FBI) Džejms Komi tokom današnjeg razgovora sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem najavio je otvaranje stalne kancelarije FBI u Beogradu.