Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

ID poziva pristalice da pojačaju napade tokom Ramazana

Ekstremistička organizacija Islamska država pozvala je danas svoje pristalice da tokom muslimanskog svetog meseca Ramazana pojačaju napade na hrišćane, kao i šiite i sunite koji se bore na strani koalicije, predvođene SAD.

Snouden: Uzbunjivači nemaju prava na odbranu

Bivši američki obaveštajac Edvard Snouden obratio se poslanicima Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope putem video linka iz Moskve u okviru predstavljanja izveštaja o zaštiti uzbunjivača holandskog poslanika Pitera Omcigta.

Hiljadu Nišlija na ulicama zbog visokih računa

Nezadovoljni visokim računima, načinom obračuna i uslugama grejanja, oko 1.000 Nišlija protestovalo je danas ispred Gradske toplane, tražeći da se isključe sa sistema, kao i smenu menadžmenta Toplane i gradskog većnika Miloša Banđura.

Obradović: Hiljade izbeglica sprečeno da uđe u Mađarsku

Više hiljada izbeglica u poslednjih nekoliko dana pokušalo je ilegalno da uđe u Mađarsku, ali su u tome sprečeni, izjavio je danas u Strazburu član stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Žarko Obradović.

Obustavljen postupak protiv TV Pink

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) obustavilo je postupak za ukidanje emisije "DNK" na TV Pink i oduzimanju dozvole za emitovanje signala tom mediju sa nacionalnom frenkvencijom, koje je zatražilo više od 70 organizacija civilnog društva.

Više od 450 žrtava vrućine u Pakistanu

Više od 450 osoba je umrlo zbog visokih temperatura koje su pogodile Karači, najveći grad u Pakistanu, i druge oblasti u južnoj provinciji Sind, saopštili su danas tamošnji zvaničnici.

Protesti u Jermeniji zbog cene struje

Više hiljada ljudi blokiralo je centralnu aveniju u Jerevanu u znak protesta zbog poskupljenja električne energije, a demonstracije su okončane rano jutros posle intervencije policije.

Više od 1.000 uhapšenih zbog pedofilije

U Sjedinjenim Američkim Državama uhapšeno je 1.140 osoba na osnovu optužbi za seksualno uznemiravanje dece kao deo nacionalne akcije za zaštitu dece, saopšteno je iz američkog ministarstva pravde.