Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

"Dani komedije" čuvaće uspomenu na Đuzu

Pozorišni festival najboljih komediografskih ostavrenja Srbije "Dani komedije", koji se od 1972. godine održavaju u Jagodini, čuvaće uspomenu na doajena srpskog glumišta, pozorišnog, filmskog i televizijskog glumca Vlastimira Đuzu Stojiljković, koji je preminuo 17. juna u Beogradu.

Poreznici beže kod privatnika

Nedostatak stručnog kadra, inspektori koji su zašli u šestu deceniju života, male plate, nedovoljan broj kontrolora na terenu - najveći su problemi zbog kojih u Poreskoj upravi sa nestrpljenjem iščekuju najavljenu reformu ove institucije. 

Islamisti minirali drevni grad Palmiru

Pripadnici džihadističke organizacije Islamska država postavili su mine i bombe u drevnom gradu Palmira, javila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Srbija čeka odgovor UN o Srebrenici

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da još nije dobijen odgovor na kratko pismo upućeno stalnim članicama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, u kojem je iznet stav Srbije da ne podržava rezoluciju o Srebrenici koju priprema Velika Britanija.

Dačić: Srbija nije slepo crevo Evrope

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je EU, ukoliuko je tačno da je od Rusije tražila izgradnju istočnog gasnog prstena koji bi zaobišao Srbiju, trebalo o tome da obavesti Srbiju, koja ne zaslužuje takav odnos.

EU traži gašenje 15 termoelektrana na Balkanu

U zemljama Balkanskog regiona trebalo bi, zbog zastarelosti i nezadovoljavanja standarda Evropske unije, da se obnovi ili zatvori 13 termoelektrana (TE), prema istraživanju Fondacije "Mreža za promene jugoistočne Evrope".

Čomić: SNS iskopirao DS

Potpredsednica Demokratske stranke Gordana Čomić ocenila je da je Srpska napredna stranka iskopirala politiku koju DS vodi još od 1990. godine i kazala da je to dobra okolnost.

Sutra 120,5 dinara za evro

Dinar će sutra, treći dan zaredom, ostati stabilan prema evru i zvanični srednji kurs iznosiće 120,5717 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Evropa dala 13 milijardi evra u borbi protiv migranata

Zemlje Evropske unije namenile su milijarde evra za postavljanje prepreka doseljenicima i njihovo vraćanje u matične zemlje, pa se za poslednjih 15 godina račun izdataka za borbu protiv ilegalne imigracije popeo na blizu 13 milijardi evra, objavilo je udruženje evropskih novinara Migrants fajls (Migrants Files).

Grčka "u stečaju" od kraja juna

Guverner Nacionalne banke Austrije Evald Novotni ocenjuje da će će Grčka tehnički biti u stečaju krajem juna i upozorava na ekonomske i političke posledice istupanja te zemlje iz evrozone.

U Ministarstvu odbrane nameštali nabavke i krali mazut

Vojnobezbednosna agencija je u Ministarstvu odbrane otkrila više slučajeva korupcije u prodaji viškova naoružanja, nabavkama naoružanja, zdravstvu i rešavanju statusnih pitanja, zbog čega su podnete i krivične prijave i utvrđuje se ukupna šteta.

Ljosa: Književnost je vid otpora

Nobelovac Mario Vargas Ljosa ocenio je sinoć u Budvi da je književnost "opasna" u društvima u kojima nema slobode i dodao da je njen zadatak da učini svet boljim.