Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Gas jeftiniji za 11,3 procenta od prvog jula

Cena prirodnog gasa od 1. jula biće smanjena za 12,58 odsto, a za krajnje kupce kojima je Srbijagas javni snabdevač prosečno sniženje iznosiće 11,3 odsto, saopštilo je to javno preduzeće.

Carsko odlikovanja Japana za Piksija

Legendarnom fudbaleru i dugogodišnjem igraču i treneru Nagoje Draganu Stojkoviću Piksiju danas je u Beogradu uručeno prolećno carsko odlikovanje za 2015. godinu za izuzetan doprinos u uspostavljanju i unapređenju prijateljskih odnosa s Japanom. 

Gašić plaća dug vojnom invalidu

Ministar odbrane Bratislav Gašić obećao je u Leskovcu da će ličnom donacijom penzionisanom vojnom invalidu Nenadu Vranjancu platiti dug od oko 400.000 dinara.

Više od 10 godina traju suđenja u 100.000 predmeta

U oko 100.000 sudskih predmeta u Srbiji postupak izvršenja traje više od 10 godina, a po studiji Saveta Evrope i odlukama Evropskog suda za ljudska prava, toliki period predstavlja jasno kršenje prava na razumno trajanje sudskih postupaka u šta se računa i postupak izvršenja, izjavio je danas predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević.

Stefanović: Danas će se znati uzroci nesreće kod Bubanj Potoka

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je, prema prvim nalazima istrage, autobus koji je rano jutros imao udes na autoputu u Bubanj potoku, iz srednje trake prešao u zaustavnu, probio zaštitnu ograd i kretao se zelenim pojasom, da bi potom udario u banderu i prevrnuo se.

EU produžila sankcije Rusiji

Ministri spoljnih poslova iz EU dogovorili su se da za šest meseci produže sankcije Rusiji zbog narušavanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Danas odluка o sudbini Grčke i evra

Danas se "u velikoj meri odlučuje o sudbini Grčke i evra", izjavio je evropski komesar za ekonomska pitanja Pjer Moskovisi nekoliko sati pred ključni samit evrozone o rešavanju krize Grčke kojoj preti bankrot.