Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Evro sutra 120,71 dinar

Dinar će sutra oslabiti prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 120,71 dinara za jedan evro.

Toplotni talas odneo 150 života u Pakistanu

Najmanje 150 osobe umrle su zbog visokih temperatura koje su pogodile Karači, najveći grad u Pakistanu, i druge oblasti u južnoj provinciji Sind, saopštili su danas zdravstveni zvaničnici.

Dačić: Nijednim potezom nećemo priznati Kosovo

Vicepremijer Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je pred sutrašnje pregovore u Briselu da nema promena u stavovima Srbije, da će srpska strana biti konstruktivna, ali da nijednim potezom neće priznati nezavisnost Kosova.

Ubola sina nožem zbog ocene

Trsteničanka V.G. zadržana je u pritvoru zbog sumnje da je izvršila krivično delo nasilje u porodici, nezvanično saznaju "Novosti".

Gas jeftiniji za 11,3 procenta od prvog jula

Cena prirodnog gasa od 1. jula biće smanjena za 12,58 odsto, a za krajnje kupce kojima je Srbijagas javni snabdevač prosečno sniženje iznosiće 11,3 odsto, saopštilo je to javno preduzeće.

Carsko odlikovanja Japana za Piksija

Legendarnom fudbaleru i dugogodišnjem igraču i treneru Nagoje Draganu Stojkoviću Piksiju danas je u Beogradu uručeno prolećno carsko odlikovanje za 2015. godinu za izuzetan doprinos u uspostavljanju i unapređenju prijateljskih odnosa s Japanom. 

Gašić plaća dug vojnom invalidu

Ministar odbrane Bratislav Gašić obećao je u Leskovcu da će ličnom donacijom penzionisanom vojnom invalidu Nenadu Vranjancu platiti dug od oko 400.000 dinara.

Više od 10 godina traju suđenja u 100.000 predmeta

U oko 100.000 sudskih predmeta u Srbiji postupak izvršenja traje više od 10 godina, a po studiji Saveta Evrope i odlukama Evropskog suda za ljudska prava, toliki period predstavlja jasno kršenje prava na razumno trajanje sudskih postupaka u šta se računa i postupak izvršenja, izjavio je danas predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević.

Stefanović: Danas će se znati uzroci nesreće kod Bubanj Potoka

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je, prema prvim nalazima istrage, autobus koji je rano jutros imao udes na autoputu u Bubanj potoku, iz srednje trake prešao u zaustavnu, probio zaštitnu ograd i kretao se zelenim pojasom, da bi potom udario u banderu i prevrnuo se.