Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Otkriveno 181 radnika "na crno"

Na teritoriji Beograda i Zemuna prilikom kontrole 352 privredna subjekta, od 1.285 osoba zatečenih na radu, 181 nije imala ugovor o radu i nije bila prijavljena na obavezno socijalno osiguranje, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Inicijativa da Đuza dobije ulicu u Beogradu

Predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije Vojislav Brajović kaže za da će uskoro zvanično pokrenuti inicijativu da se neka od ulica u Beogradu nazove po nedavno preminulom Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću.

Liberland je donatorska prevara?

Za državljanstvo "obećane zemlje" Liberland za kratko vreme se prijavilo više od 300 hiljada ljudi, ali oni koji dođu u tu "zemlju" na severozapadnoj granici Srbije i Hrvatske, ubrzo shvate da su daleko od obećane zemlje, piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Suzavac uskoro i u školskoj torbi

Prema novom zakonu o oružju i municiji suzavac i biber-sprej moći će da nose i šesnaestogodišnjaci, a u toku je polemika o tome da li je starosnu granicu trebalo spustiti na 14 godina.

Ujedinjuju se evropske železnice

Evropska unija će iduće srede, 24. juna, početi proceduru za ujedinjenje železnica zemalja EU u jedinstven sistem, objavljeno je na specijalizovanom međunarodnom sajtu "Reilvej gazet".

Registruju krntije bez tehničkog

U Srbiji je i dalje moguće registrovati automobil bez odlaska na tehnički pregled, upozoravaju iz Udruženja tehničkih pregleda Srbije.

Traže ostavku predsednika Hondurasa

Na hiljade ljudi učestvovalo je danas u protestnoj šetnji ulicama glavnog grada Hondurasa Tegusigalpe, zahtevajući ostavku predsednika Huana Orlanda Ernandesa zbog korupcionaškog skandala.