Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Robot File se produdio posle sedam meseci

Robot File sa misije Rozeta probudio se nakon sedam meseci hibernacije i uspeo da uspostavi vezu sa Zemljom u trajanju dužem od jedne minute, saopštila je danas Evropska svemirska agencija (ESA).

Prvi slučaj MERS-a u Evropi?

Jedan muškarac u Slovačkoj primljen je u bolnicu radi testiranja koja treba da pokažu da li je zaražen bliskoistočnim respiratornim sindromom (MERS).

Do kraja godine 34 novih diplomata

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najavio je da će u narednim danima početi imenovanje ambasadora i generalnih konzula, kako bi do kraja godine bilo imenovano ukupno 34 diplomata.

Dostavljen predlog rezolucije o Srebrenici

Misija Velike Britanije u Ujedinjenim nacijama (UN) dostavila je Srbiji predlog Rezolucije o Srebrenici o kojoj bi Savet bezbednosti UN trebalo da raspravlja na sednici 7. jula, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Ministarstvo: "Teslina urna da ostane u Muzeju"

Ministarstvo kulture i informisanja se zalaže da se Zbirka memorijalnih predmeta u Muzeju Nikole Tesle i dalje čuva u ovom muzeju, da urna sa zemnim ostacima Nikole Tesle ostane u njenom sastavu i da se i nadalje poštuje volja najbližih srodnika velikog naučnika i pronalazača.

Malinari sutra sa zahtevima u Vladi

Sastanak nadležnih sa predstavnicima Asocijacije "Malinari Srbije", povodom cene maline, biće održan sutra u Vladi Srbije, najavio je predsednik te asocijacije Dobrivoje Radović.

Od sutra mala matura, Verbić ne zna koliko ima pitanja

Za đake osmog razreda u Srbiji sutra počinje završni ispit pred upis u srednje škole, uz manje tenzije u javnosti za razliku od prošlog leta, a analize će pokazati da li je petomesečni štrajk prosvetnih radnika uticao na pokazano znanje na testu.

Sloga: Građani plaćaju danak u struji MMF-u

Akciza za struju je danak u struji koju građani Srbije plaćaju Međunarodnom monetarnom fondu i čiji će negativni rezultati biti još vidljiviji u nastavku daljeg urušavanja njihovog standarda, poručuju iz sindikata "Sloga".

Angeli Merkel hakovali računar

Jedan od kompjutera u kancelariji nemačke kancelarke Angele Merkel je bio hakovan u sklopu sajber-napada na Bundestag u maju, objavio je danas nemački list "Bild".

Azija dominantna po luksuznoj robi

Francuske kompanije i dalje dominiraju na svetskom tržištu luksuzne robe u pogledu profita, ali novi azijski protagonisti počinju da stavljaju pod znak pitanja tu hegemoniju.