Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Vučić iznenađen najavom iz Mađarske za podizanje zida

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je iznenađen i šokiran najavom iz Mađarske da će podići zid duž srpsko-mađarske granice zbog problema migranata, navodeći da rešenje nije u podizanju zidova, posebno zato što Srbija nije kriva za taj problem.

Francuska sprema još 11.000 mesta za azilante i izbeglice

Francuska će otvoriti još 11.000 mesta u centrima za azilante i smeštajima za izbeglice u okviru plana za rešavanje priliva hiljada imigranata koji preko  Sredozemlja stižu u Evropu, rekao je danas francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev. 

Kombinovanim testom gotova osnovna škola

Polaganjem kombinovanog testa učenici osmog razreda danas su završili osnovno obrazovanje, a preliminarni rezultati završnog ispita u školama biće objavljeni u petak, 19. juna.

Odbegli tigar iz zoo vrta u Tbilisiju ubio čoveka

Tigar koji je pobegao iz zoološkog vrta u Tbilisiju posle jakih poplava rastrgao je jednog čoveka pre nego što ga je policija danas ubila, dan pošto su zvaničnici Vrta rekli da su svi tigrovi stradali u poplavama.

Novinar preminuo u policijskoj stanici

Dugogodišnji novinar i građanski aktivista Valter Ismailović preminuo je u niškoj policiji, nekoliko sati nakon tuče u kojoj je povređen, javljaju Južne vesti.

Sertić: Uskoro poziv za prodaju Telekoma

Ministar privrede Željko Sertić je danas izjavio da će vrlo brzo biti objavljen poziv za privatizaciju Telekoma, kao i da ključan kriterijum u odabiru kompanija neće biti cena već plan za dugoročno poslovanje.

Evro sutra 120,57 dinara

Dinar će sutra zadržati približnu vrednost pema evru i zvanični srednji kurs će biti 120,5787 dinara za jedan evro.

Pastor: Granični prelazi radiće normalno

Predsednik Saveza vojvođansknih Mađara Ištvan Pastor izjavio je danas da odluka mađarske vlade da duž granice sa Srbijom podigne ogradu zbog najezde ekonomskih migranata neće uticati na normalno obavljanje protoka ljudi i vozila preko graničnih prelaza.

EU: Sankcije Rusiji produžene do kraja januara

Vlade zemalja članica Evropske unije složile su se danas da produže sankcije Rusiji zbog njenih akcija u Ukrajini za šest meseci, tačnije do 31. januara sledeće godine, saopštile su diplomate.

Prva krađa posle pola veka na ostrvu kod Škotske

Nakon 50 godina, na škotskom ostrvu Kana uz istočnu obalu zabeležen je prvi zločin - lopov je iz jedine postojeće prodavnice ukrao novac iz blagajne, šest vunenih kapa, nekoliko kozmetičkih proizvoda, slatkiše, kafu i baterije.

Dnevne novine juče prekršile Kodeks novinara 25 puta

Savet za štampu je juče zabeležio 25 nespornih prekršaja Kodeksa novinara Srbije u dnevnim novinama, u okviru monitoringa poštovanja etičkih standarda novinarske profesije, koji Savet svakodnevno sprovodi od 1. aprila, uz podršku misije OEBS-a u Srbiji i Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Putin protiv legalizacije lakih droga

Rusija se protivi legalizaciji takozvanih lakih droga i tu poziciju treba aktivno promovisati na međunarodnom planu, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sednici predsedništva Državnog saveta, posvećenoj borbi protiv narkotika.