Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ambasada Mađarske: Otvoriće se novi prelazi

Ambasada Mađarske u Beogradu saopštila je danas da mere te zemlje za smanjenje ilegalnih migracija ne utiču na funkcionisanje graničnih prelaza između Srbije i Mađarske, već da se planira otvaranje novih prelaza.

Grci za dva dana iz banaka povukli dve milijarde evra

Građani Grčke su u protekla tri dana povukli dve milijarde evra iz domaćih banaka, što je signal ubrzanog tempa odliva sredstava iz banaka nakon kolapsa pregovora Atine sa kreditorima prošlog vikenda, saopštila su tri neimenovana izvora iz grčkih banaka Rojtersu.

Deset najvećih banakai zauzima preko 76 odsto tržišta

Prvu poziciju među pet najvećih banaka u Srbiji po visini aktive u 2014. godini zauzima "Banka Inteza", sa učeščem od oko 16 odsto, a najveću premiju ima Dunav osiguranje, objavio je danas časopis Biznis i finansije u specijalizovanoj publikaciji "Finansije Top".

"Za novinare je nasilje uobičajena stvar"

Predstavnik za slobodu medija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Dunja Mijatović izjavila je danas da je novinarstvo ugroženo sve češćim napadima na novinare i širenjem propagande.

Na završni ispit nije izašlo 1.500 đaka

Preliminarni rezultati završnog ispita za đake osmog razreda biće objavljeni sutra, a ministar prosvete Srđan Verbić poručio je da su uočeni manji, sitni propusti, zbog čega ne isključuje sankcije.

Za minut do ličnih dokumenata uz pomoć automata

Na ulicama Srbije bi uskoro trebalo da se nađe deset pilot "One Stop Shop" automata, preko kojih će građani moći da elektronski podnesu zahteve za neophodna dokumenta, ili neke druge usluge koje nude državni organi.

SNS traži radnu grupu za Kamenicu 2

Srpska napredna stranka zatražila je danas da vojvođanska skupština oformi radnu grupu koja će pratiti postupak javne nabavke medicinske opreme za Institut u Sremskoj Kamenici, s obzirom na to da je ta nabavka šest puta zaustavljena.

EU: Ne novim zidovima u Evropi

EU ne podržava mađarski plan da podigne zid duž granice sa Srbijom kako bi zaustavila priliv izbeglica, izjavila je portparolka Evropske komisije Nataša Berto.

Dečaka ujela zmija

Dečak koji je zbog ujeda zmije smešten na nišku Kliniku za infektivne bolesti je dobro i danas će biti otpušten.

"Mediji koji se ne privatizuju biće ugašeni"

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izjavio je da će za medije u državnom vlasništvu koji do sutra predaju potrebnu dokumentaciju biti započet proces privatizacije, dok će ostali biti ugašeni.

Iznenadni sastanak Ciprasa s Putinom

Aleksis Cipras, premijer Grčke koja je zaglavila u pregovorima s poveriocima, danas iznenada putuje u Rusiju, na sastanak s predsednikom Vladimirom Putinom.

Varadi: Rezolucija ne može da promeni činjenice

Nadležni međunarodni sudovi utvrdili su da Srbija nije počinila genocid u Srebrenici i tu činjenicu ne može promeniti najavljena rezolucija u Savetu bezbednosti UN, izjavio je danas profesor međunarodnog prava Tibor Varadi, ocenivši da se toj rezoluciji daje neprimereno veliki značaj.

Savet Evrope: Mađarski plan za zid je loš

Komesar za ljudska prava Saveta Evrope Nils Muižniaks kritiikovao je mađarske vlasti zbog najave da će podići zid duž granice sa Srbijom kako bi sprečili ulazak izbeglica.