Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nikolić ipak ne ide u Sarajevo

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ne putuje sutra u Sarajevo kako je to ranije bilo najavljeno, potvrđeno je danas u Predsedništvu BiH.

Sukob direktora škole i roditelja zbog kečeva

Roditelji osmoro učenika prijepoljske gimnazije, čija deca su dobila jedinice iz engleskog smatraju da se to gogodilo, jer im prilikom polaganja testa nisu obezbeđeni adekvatni uslovi, dok direktor škole Ljubomir Šuljagić to negira.

Protivgradna zaštita vraćena u nadležnost RHMZ

Vlada Srbije usvojila je predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima, po kome se protivgradna zaštita izdvaja i sistema Sektora za vanredne situacije MUP i ponovo vraća pod nadležnost Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), objavljeno je danas na sajtu Vlade.

Italija: Ženi odsekao glavu i bacio u smeće

Italijanski državljanin Karlos Velesak (21), transseksualac poreklom iz Ekvadora, odsekao je glavu Antoneti Gisoni (52), a zatim je bacio u smeće u dvorištu zgrade u kojoj je živeo kod Milana.

Uhapšeno 29 policajaca i devet carinika

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su 29 policajaca, devet carinika i jednog građanina zbog primanja i davanja mita, zloupotrebe službenog položaja i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Belgija tužila Facebook

Belgijska Komisija za zaštitu privatnosti je podigla tužbu protiv Facebooka uz argument da je praćenje svih korisnika bez pristanka i obzira na članstvo ilegalno prema belgijskim i evropskim zakonima.

Bivši ministar direktor u firmi koja je htela da ga tuži

Bivši ministar ekonomije Nebojša Ćirić, koga je na tu funkciju doveo lider URS-a Mlađan Dinkić, već skoro godinu dana radi kao izvršni direktor u kompaniji "Ist point" koja je do pre tri godine bila u vlasništvu srpskog biznismena Zorana Drakulića.

Grčka ne želi da vraća drahmu

Grčki ministar finansija Janis Varufakis odbacio je mogućnost izlaska svoje zemlje iz evrozone i rekao da to ne bi bilo razumno rešenje grčke dužničke krize.

Vraća se samoupravljanje?

Da li je budućnost u vođenju poslovanja bez šefova i menadžera i tradicionalne korporacijske hijerarhije? Ovom temom bavio se američki poslovni list Forčn ukazujući na prve primere takvog modela poslovanja.

Grčka i EU bez dogovora

Pregovori Grčke i pregovarača Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) okončani su večeras u Briselu bez dogovora, a prema navodima portparola Evropske komisije i dalje postoje "značajne razlike" u stavovima dve strane.