Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

O rodnoj ravnopravnosti u četiri opštine

Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman će u ovoj godini posebnu pažnju posvetiti ulozi žena i uključivanju rodne perspektive u oblast vanrednih situacija i održivog razvoja u okviru projekta "Rodna ravnopravnost i vanredne situacije" koji se sprovodi uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena (UN Women).

Povređeno osam radnika u valjevskom Krušiku

U fabrici namenske industrije Krušik u Valjevu danas je lakše povređeno osam radnika kada je, na traci za proizvodnju došlo do rasprskavanja detonatorske kapisle na upaljaču za račnu bombu, saznaje Tanjug u Ministarstvu odbrane.

Pobeda banaka u Hrvatskoj

Odluka Vrhovnog suda Hrvatske da se poništava promenljiva kamata, ali da valutna klauzula kod kredita u švajcarskim francima nije sporna, izazvala je bes članova Udruženja "Franak", koji najavljuju ustavnu tužbu.

Krkobabić deli bonuse

Zaposleni u "Pošti Srbije", njih oko 15.000, i ove godine će dobiti bonuse od oko 29.000 dinara, na ime zarade kompanije.

Bodiroga pobedio na tenderu EPS-a

Fabrika za proizvodnju strujomera "ENJG", koja je pre godinu dana otvorila svoj pogon u Boru, dobila je posao na tenderu za proizvodnju tih uređaja.

Vizna liberalizacija za Kosovo sledeće godine?

Holandski ambasador u Prištini Robert Boš kaže da bi do liberalizacije viznog režima sa Evropskom unijom za građane Kosova moglo da dođe sledeće godine ako Priština ispuni sve neophodne uslove, piše danas prištinski dnevnik Epoka e Re.

Ko od sad uvredi Dražu sledi mu kazna do 450.000

Vojislav Mihailović, unuk Draže Mihailovića, posle jučerašnje pravosnažne odluke da je ništavna presuda iz 1946. kojom je njegov deda osuđen za saradnju sa okupatorom, ima pravo da tuži za uvredu svakog ko to i dalje tvrdi.

Severnokorejski ministar ipak nije pogubljen?

Sumnje oko izveštaja o pogubljenju ministra odbrane Severne Koreje pojavile su se danas u javnosti pošto je južnokorejska obaveštajna agencija (NIS) saopštila da ta informacija nije potvrđena.