Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Rekonstruisana makedonska vlada

Makedonski parlament je na današnjem hitnom zasedanju izglasao poverenje novim ministrima u vladi - za unutrašnje poslove i saobraćaj i veze.

Poginulo 30 radnika u požaru na Filipinima

U požaru koji je zahvatio fabriku za proizvodnju gumenih papuča blizu Manile poginuo je 31 radnik, na desetine su nestale, pa postoji bojazan da ima još mrtvih, saopštili su nadležni.

Erdogan: Evropa da primi više izbeglica

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je danas Evropu da primi više migranata i izbeglica iz Sirije i Iraka, rekavši da njegova zemlja podnosi glavni teret izbegličke krize, sa oko dva miliona ljudi kojima je pružila utočište.

Janković: Vrhunski cinizam Vučića

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio da je vlast je namerno prećutala neke dokaze o događaju u kojem je 1993. godine nastradao njegov prijatelj Predrag Gojković.

EU: Uništavaće brodove kojim švercuju imigrante

Evropska komisija danas je usvojila hitne mere za suzbijanje masovnog priliva ilegalnih doseljenika naročito iz Afrike i Bliskog istoka, uključujući vojne akcije uništavanja brodova kojima mreže organizovanog kriminala prebacuju ilegalne imigrante u južne zemlje EU.

Rumunski brod potonuo kod Bogojeva

Brod "Atos" sa rumunskom zastavom potonuo je jutros na Dunavu u mestu Bogojevu, nakon sto je udario u desni stub drumskog mosta a u nesreći nije bilo povređenih.

Uskoro o doktoratu Siniše Malog

Izveštaj o doktoratu gradonačelnika Beograda Siniše Malog razmatraće se na nekoj od narednih sednica Senata Univerziteta u Beogradu.

Na ročištu rasprava o kontroverznoj izjavi Boba Dilana

Iako je američki muzičar Bob Dilan izbegao kaznu u Francuskoj zbog kontroverzne izjave o Hrvatima u magazinu "Roling stoun", o njegovoj oceni da "crnci mogu da osete rasistu baš kao što Jevreji mogu nacistu, a Srbi Hrvata” ponovo se raspravljalo i to puna četiri sata na sudskom ročištu u Parizu, piše "Večernji list".

Grčka ponovo u recesiji

Privreda Grčke je u prvom ovogodišnjem tromesečju pala 0,2 odsto posle pada od 0,4 odsto iz prethodnog kvartala, zbog čega je ta država ponovo u recesiji, prema preliminarnim podacima grčke agencije za statistiku ELSTAT.

Andrej Vučić: Politička ujdurma protiv mog brata

Brat premijera Aleksandra Vučića Andrej Vučić danas je u svojstvu svedoka saslušan u Privrednom sudu u Beogradu u kojem se, po njegovoj tužbi, vodi postupak povodom nelegalnog osnivanja firme Asomakum sa njegovom falsifikovanom ličnom kartom.

Više žena u nacionalnim savetima

Učešće žena u nacionalnim savetima blago je povećano i sada ih ima 106, osam više nego u prethodnom periodu, rezultati su najnovijeg istraživanja o položaju žena u nacionalnim savetima nacionalnih manjina koje je sproveo Pokrajinski zaštitnik građana.