Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zakon o udžbenicima povučen iz procedure

Ministarstvo prosvete predložilo je Vladi Srbije povlačenje iz skupštinske procedure predloženog zakona o udžbenicima, saopštio je danas resorni ministar Srđan Verbić.

Šelu dozvoljena eksploatacija nafte na Arktiku

Administracija američkog predsednika Baraka Obame odobrila je zahtev englesko-holandskog naftnog giganta Rojal Dač Šela, uprkos protivljenju ekoloških organizacija, za eksploataciju i vađenje nafte na Arktiku pod određenim uslovima.

Uhapšena trojica pripadnika Armije BiH: Mučili i ubijali Srbe

Postupajući po Nalogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH, pripadnici brčanske Policije jutros su uhapsili tri osobe osumnjičene za ratni zločin nad zarobljenim pripadnicima Vojske Republike Srpske, saopštio je Halid Emkić, portparol Policije Brčko distrikta.

I Crna Gora na oprezu zbog Makedonije

Crna Gora je podigla budnost svih službi na viši nivo i pojačala komunikaciju sa kolegama u regionu, izjavio je danas crnogorski ministar Igor Lukšić.

Referendum o članstvu Velike Britanije u EU i pre 2017.

Britanski premijer Dejvid Kameron je nagovestio da bi sledeće godine, umesto 2017, mogao da bude održan referendum o članstvu u Evropskoj uniji (EU) i da bi se tako predstojeća bitka skratila na dva fronta - u Briselu i protiv evroskeptika u zemlji.

Izvršitelj napadnut dok je popisivao svinje

Izvršitelja Milana Jovičića (58) danas je tokom sprovođenja izvršenja u mestu Mačvanski Metković, kojem je prisustvovala i policija, dužnik napao metalnom štanglom i naneo mu teške telesne povrede.

Na farmi registrovan virus H5N8

Izrazito patogeni soj virusa "H5N8" registrovan je na jednoj farmi u američkoj državi Indijana, saopšteno je danas iz Ministarstva poljoprivrede SAD.

Sporazum o vazdušnom saobraćaju Srbije i SAD

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi potpisaće Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade SAD.

Zakon o kulturi odobren u Briselu

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac je izjavio da je finalni predlog zakona o kulturi postavljen na sajtu tog ministarstva i da je odobren u Briselu.