Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dvoje poginulo u tajfunu na Filipinima

U snažnom tajfunu, koji je pogodio severoistočni deo Filipina, stradalo je najmanje dvoje ljudi, a 3.500 stanovnika je evakuisano nakon što su vlasti objavile upozorenje i savet za evakuaciju ljudi koji žive u priobalnim i planinskim selima.

Srbija ima više banaka i od bogate Belgije

U Srbiji posluje gotovo 30 banaka, dok je u znatno razvijenim zemljama taj broj dvostruko ili trostruko manji i odatle sve su češći nagoveštaji da će smanjivati svoju bankarsku mrežu.

Cipras se nada dogovoru s kreditorima

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je danas da se nada da će ključni sastanak u Briselu otvoriti put za sporazum sa kreditorima o preostaloj tranši kredita pomoći.

Gašić: Srbija podigla nivo borbene gotovosti

Srbija je podigla nivo borbene gotovosti i spremna je da zajedno sa ostalim bezbednosnim strukturama brani njen teritorijalni suverenitet i integritet, poručio je večeras ministar odbrane Bratislav Gašić tokom obilaska baze Cvore na granici sa Makedonijom.

Gradonačelnik Kumanova proglasio ponedeljak neradnim danom

Zbog ograničene slobode kretanja opština Kumanovo proglasila je ponedeljak neradnim danom, a da li će biti proglašen i policijski čas zavisiće od odluka Vlade Makedonije u narednim danima, izjavio je danas gradonačelnik Kumanova Zoran Damjanovski.

Ustavni sud: Guverner odgovoran za poslovanje NBS

Ustavni sud Srbije oglasio je neustavnim član Zakona o Narodnoj banci Srbije koji isključuje odgovornost guvernera NBS i najbližih saradnika za štetu koja nastane u obavljanju poslova centralne banke.

Sudili mu za ubistvo krojačice, a osudili ga za krađu

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je presudu kojom je Dejan Karalić bio osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva krojačice Nadežde Jelić u avgustu 1999. godine i pravosnažno ga osudio na pet godina zatvora jer ju je opljačkao sa dva saučenika.

Prva žrtva tornada u Teksasu

Jedna osoba je poginula, a još jedna je teško povređena, u naletu tornada u Teksasu, saopštile su danas američke vlasti.

Nebojša Glogovac dobio nagradu za najbolju ulogu u Rijeci

Stručni žiri 22. međunarodnog festivala malih scena u Rijeci dodelio je Nebojši Glogovcu nagradu Veljko Maričić za glavnu mušku ulogu sudije Adama u predstavi "Razbijeni krčag" u režiji Igora Vuka Torbice i produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Mustafa: Preševo spremno za prihvat izbeglica

Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa ponovio je danas da je ta opština spremna za prihvat izbeglog stanovništva iz Kumanova i dodao da je od granične policije dobio uveravanje da će sarađivati sa lokalnom samoupravom.