Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Makedonija: Dva dana žalosti

Vlada Makedonije donela je na vanrednoj sednici odluku da nedelja i ponedeljak, 10. i 11. maj, budu Dani žalosti, zbog pogibije pripadnika bezbednosnih snaga u policijskoj akciji otkrivanja i razbijanja naoružane terorističke grupe u Kumanovu.

Zaplenjeno 1.000 detonatora

Nemačkom državljaninu u čijem je vozilu danas na graničnom prelazu Batrovci otkriveno 1.000 komada elektronskih detonatora za eksploziv, određeno je zadržavanje do 48 sati, saopštio je večeras MUP.

Građani Kumanova beže u Srbiju

U Preševu su večeras aktivirane sve službe za prihvat izbeglica iz Makedonije, koje beže od sukoba u Kumanovu, izjavio je predsednik Opštine Ragmi Mustafa.

Vajgl: Makedonija je na prekretnici

Stalni izvestilac Evropskog parlamenta za Makedoniju Ivo Vajgl ocenio je danas da sukobi makedonske policije sa naoružanim grupama u Tetovu predstavlaju prekretnicu i da bi njihova eskalacija ugrozila, ne samo stabilnost te države, nego i celog regiona.

Otvoren granični prelaz Preševo

Granični prelaz Preševo na makedonsko-srpskoj granici je potpuno prohodan i naši gradjani koji žele da napuste Makedoniju nemaju nikakvih problema, izjavila je drugi sekretar ambasade Srbije u Skoplju Dejana Đukić.

Srušio se vojni avion u Španiji

Četiri osobe su poginule, a dve teško povredjene, kada se prilikom poletanja srušio transportni avion španske vojske, na oko kilometar i po od aerodroma u blizini Sevilje na jugu Španije, saopštili su zvaničnici.

U sukobu u zatvoru više od 60 mrtvih

U pokušaju bekstva 40 zatvorenika iz jednog zatvora na istoku Iraka došlo je do okršaja sa zatvorskim čuvarima, u kojem je poginulo 12 policajaca i 50 zatvorenika, saopštili su policijski i zatvorski zvaničnici.