Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Bez braka nema nasledstva

Vanbračni i bračni partneri u Srbiji su po zakonu ravnopravni u skoro svemu, osim u nasleđivanju imovine i penzije.

Ubijen zbog puta u Tutinu

Narudin Džanković (55) ubijen je posle pucnjave koja se oko 16 časova dogodila u naselju Smolica, u Tutinu.

General Bandić saslušan zbog pada helikoptera

Komandant 204. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije, general Predrag Bandić izjavio je da je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu povodom helikopterske nesreće 13. marta, u kojoj je poginulo sedam osoba.

Nikolić: "Turski tok" preko Srbije nije moguć

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je ruskoj agenciji Interfaks da izgradnja gasovoda Turski tok preko teritorije Srbije nije moguća i da Beograd ne namerava da dobija gas iz tog pravca.

Bivšoj spikerki RTS-a nagrada za očuvanje govora

Žiri Fonda "Branislav Mane Šakić" dodelio je nagradu za očuvanje srpskog jezika i negovanje kulture govora u elektronskim medijima Srbije Ljiljani Marković, penzionisanom spikeru Radio-televizije Srbije.

Preko 1.500 ljudi na ulicama Skoplja

Oko 1.500 građana Skoplja protestuje treći dan protiv, kao navode, policijske brutalnosti, a protest se održava ispred makedonskog Sobranja (skupštine).

Ruska raketa noćas pada ka Zemlji

Ruska teretna raketa "Progres" raspašće se u atmosferi Zemlje u noći između četvrka i petka, najavila je ruska svemirska agencija Roskosmos.

EPS namestio konkurs za firmu iz Čačka?

Elektroprivreda Srbije unapred je poklonila maloj privatnoj firmi iz Čačka posao vredan čak 240 miliona dinara, i to tako što je u utorak, devet dana pred zatvaranje ponuda, izmenila konkursnu dokumentaciju i postavila uslov koji može da ispuni jedino čačanski "General promet".

Poslednji smo u razvoju elektronske trgovine

Srbija zaostaje i bez jasnog je puta u razvoju e-trgovine, pokazalo je istraživanje konsultantske kuće A.T. Karni, što bi, kako tvrde upućeni, moglo da dovede do pada poslovanja kompanija u budućnosti.