Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nikolić: "Turski tok" preko Srbije nije moguć

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je ruskoj agenciji Interfaks da izgradnja gasovoda Turski tok preko teritorije Srbije nije moguća i da Beograd ne namerava da dobija gas iz tog pravca.

Bivšoj spikerki RTS-a nagrada za očuvanje govora

Žiri Fonda "Branislav Mane Šakić" dodelio je nagradu za očuvanje srpskog jezika i negovanje kulture govora u elektronskim medijima Srbije Ljiljani Marković, penzionisanom spikeru Radio-televizije Srbije.

Preko 1.500 ljudi na ulicama Skoplja

Oko 1.500 građana Skoplja protestuje treći dan protiv, kao navode, policijske brutalnosti, a protest se održava ispred makedonskog Sobranja (skupštine).

Ruska raketa noćas pada ka Zemlji

Ruska teretna raketa "Progres" raspašće se u atmosferi Zemlje u noći između četvrka i petka, najavila je ruska svemirska agencija Roskosmos.

EPS namestio konkurs za firmu iz Čačka?

Elektroprivreda Srbije unapred je poklonila maloj privatnoj firmi iz Čačka posao vredan čak 240 miliona dinara, i to tako što je u utorak, devet dana pred zatvaranje ponuda, izmenila konkursnu dokumentaciju i postavila uslov koji može da ispuni jedino čačanski "General promet".

Poslednji smo u razvoju elektronske trgovine

Srbija zaostaje i bez jasnog je puta u razvoju e-trgovine, pokazalo je istraživanje konsultantske kuće A.T. Karni, što bi, kako tvrde upućeni, moglo da dovede do pada poslovanja kompanija u budućnosti.

Hakovana stranica vikipedije britanskog premijera

Stranice britanskog premijera Dejvida Kamerona, lidera Zelene partije Karoline Lukas i vođe liberalnih demokrata Nika Klega na "Vikipediji" su hakovane i umesto njihovih fotografija pojavilo se lice vođe britanske Laburističke partije Eda Milibanda i natpis "Glasajte za laburiste".

Čepurin u ime Putina odlikovao srpske veterane

Srpski veterani Drugog svetskog rata odlikovani su danas Jubilarnom medaljom Ruske Federacije povodom 70 godina od pobede nad fašizmom, a u ime predsednika Rusije Vladimira Putina odlikovanja im je lično uručio ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Gojković: Radna grupa za reformu političkog sistema

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozvala je danas predsednika skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Aleksandra Martinovića da obrazuje posebnu radnu grupu za reformu političkog sistema u čijem radu bi učestvovali predstavnici poslaničkih grupa u parlamentu.

Dačić: Janković da se ne bavi politikom

Ministar spojnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je ustavna obaveza države da obezbedi nesmetan rad nezavisnih institucija, navodeći da zaštitnik građana Saša Janković treba da radi svoj posao, ali i da definiše delokrug svog rada i ne zadire u pitanja koja su dnevno politička.

Rusi sve manje veruju stranim medijima

Nepoverenje Rusa prema stranim medijima je u proteklih sedam godina poraslo za čak sedam puta, rezultati su istraživanja provladinog Sveruskog centra za istraživanje javnog mnjenja (VCIOM).