Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Petodnevni prekid vatre u Jemenu od 12. maja

Petodnevni prekid vatre u Jemenu stupa na snagu 12. maja, saopštio je ministar spoljnih poslova Saudijske Arabije Adel el-Džubeir, čija država predvodi vojnu arapsku koaliciju u borbi protiv šiitskih pobunjenika u Jemenu.

"Škorpioni" i "zolje" među predatim oružjem

Građani su, u sklopu akcije legalizacije oružja koja je počela 4. marta, do sada predali 2.424 komada raznog oružja među kojima 81 automatsku pušku, 11 automatskih pištolja - "škorpiona", i četiri ručna bacača.

Većina građana Srbije za ulazak u EU

Većina građana podržava članstvo Srbije u Evropskoj uniji i očekuje da će se to desiti za oko deset godina ili ranije, pokazalo je istraživanje Medijum Galupa.

Kuvajt ulaže 120 miliona dolara u Bečej

Vlada Srbije potpisala je Memorandum o razumevanju s kuvajtskom kompanijom "Alghanim national", "Arab investom" iz Novog Sada i Opštinom Bečej, o 120 miliona dolara investicije u izgradnju turističkog kompleksa.

Nova hapšenja u "Tozi Marković" u Kikindi

Policija u Kikindi danas je u nastavku akcije na suzbijanju zlopupotreba u privatizaciji preduzeća "Toza Marković" uhapsili su N. N. V. (42) iz Beograda, zbog sumnje da je zloupotrebila položaja odgovornog lica i poreske utaje u saizvršilaštvu.

Džihadisti Boko haram opet napali školu

Džihadisti organizacije Boko haram napali su danas Koledž za administraciju i biznis na severoistoku Nigerije i iz zgrade u Potiskumu, u državi Jobe, ali okolnosti događaja nisu jasne.

Dupliran uvoz mleka i sireva u Srbiju

Srbiju je u periodu od 1. januara do 1. maja ove godine uvezeno oko 2.700 tona mleka, mleka u prahu i sireva, što je više nego duplo u istom periodu prethodne godine, pokazuju podaci Uprave carina.

Jagodina dobija veštački vodopad

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma izjavio je danas da će u Jagodini, do kraja meseca, biti završen najveći veštački vodopad na Balkanu.

Ciljali premijera, ubili ambasadore

Pakistanski talibani preuzelil su odgovornost za obaranje helikoptera, prilikom čega je stradalo šestoro ljudi, među kojima su ambasadori Norveške i Filipina.