Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

SPS izgubio spor povodom vlasništva dela zgrade Ušće

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je odbio tužbeni zahtev SPS kojim je traženo da joj Republika Srbija isplati naknadu štete od 528 miliona dinara, a povodom upisa države kao vlasnika nekoliko spratova u zgradi "Ušće", odnosno nekadašnjih prostorija Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije (CK SKJ).

Vujović najavio reformu poreskog sistema

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da će za mesec dana biti gotov plan reforme Poreske uprave i akcioni plan za sprovođenje reformskog sistema koji neće biti orijentisan na obveznike.

"Svi lekovi iz apoteka za decu su bezbedni"

Svi lekovi iz apoteka koje roditelji daju deci provereni su, kvalitetni, efikasni i bezbedni, ukoliko se primenjuju u datim indikacijama, izjavila je danas rukovodilac Centra za humane lekove u Agenciji za lekove i medicinska sredstva Jadranka Mirković.

Pretučen pomoćnik ministra prosvete

Pomoćnik ministra prosvete Milovan Šuvakov pretučen je jutros kada je krenuo na posao i trenutno se nalazi u Urgentnom centru sa povredama glave, rekao je ministar Srđan Verbić.

Dačić ne ide na paradu u Ukrajini

Delegacija Srbije neće ići na paradu u Ukrajinu, saznaje "Blic". Povodom Dana pobede nad fašizmom sutra je u Kijevu trebalo da bude šef diplomatije Ivica Dačić.

Srbija na dnu svetske liste turizma

Prema najnovijem izveštaju Svetskog ekonomskog foruma (WEF) o konkurentnosti putovanja i turizma, Srbija zauzima 95. mesto u konkurenciji 141 zemlje, dok je na regionalnom nivou na 35. mestu.

Posthumno odlikovan pilot Omer Mehić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je danas supruzi nastradalog pilota Omera Mehića, Slavici Mehić, Zlatnu medalju za hrabrost "Miloš Obilić".

Šešelj hitno operisan

Lider SRS Vojislav Šešelj se zbog iznenadne operacije nije pojavio na konferenciji za novinare u sedištu stranke.

U selu Langtang pronađeno 300 tela

Na obroncima planine u Nepalu pronađena su tela najmanje 300 osoba poginulih u lavini nakon razornog zemljotresa prošlog meseca, saopštili su danas zvaničnici.

Srpski putnici ostali bez letovanja

Sukob Srbije sa Turskom i Egiptom oko toga koje će avio-kompanije moći da lete iz koje zemlje preti da ostavi stotine srpskih putnika bez kupanja u moru.

Sud ne može da uđe u trag Gašiću

Građanin koji želi da tuži nekog ministra mora sam da nađe adresu na kojoj je zvanično prijavljen, jer sudski poziv neće primiti ni u Vladi Srbije ni u ministarstvu.

Ustanovljen Dan srpske diplomatije

Vlada Srbije donela je danas Odluku o ustanovljavanju Dana srpske diplomatije i odredila 29. maj u spomen na osnivanje Knjaževske kancelarije inostranih dela.