Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pooštravaju se sankcije Rusiji

Savet za spoljne poslove Evropskog parlamenta odobrio je rezoluciju o pooštravanju sankcija EU protiv Rusije, u slučaju da Moskva ne ispunjava uslove sporazuma iz Minska.

"Nema odmrznutog mesa u prodavnicama u Srbiji"

Potrošači nemaju razloga za zabrinutost zbog smrznutog mesa koje se uvozi iz EU, jer se ono odmrzava isključivo u registrovanim objektima i koristi za preradu, izjavila je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković.

Akcioni tim za promenu Ustava do kraja nedelje

Do kraja ove sedmice zvanično će biti formiran Akcioni tim parlamenta koji će započeti dijalog o suštinskim promenama političkog sistema u državi, izmenama izbornog zakona i Ustava Srbije, rekao je šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić.

Ubijen bivši komandant IRA u Belfastu

Nekadašnji komandant Irske republikanske armije (IRA) Džerard Dejvison ubijen je danas iz vatrenog oružja u centru Belfasta a politički lideri su odmah upozorili da ne sme biti povratka na nasilje koje je karakterisalo prošlost Severne Irske.

Višemilionske pronevere novca u srpskoj policiji?

U Ministarstvu unutrašnjih poslova se događaju višemilionske pronevere novca, a sektor unutrašnje kontrole MUP-a to zataškava, tvrdi predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Momčilo Vidojević.

Održan skup desničara u Beogradu

Pripadnici pojedinih desničarskih organizacija iz celog regiona, koji su protiv NATO, organizovali su danas skup u Beogradu pod nazivom "Srbija nikad u NATO".

Kako deca u Srbiji doživljavaju vaspitače u vrtiću?

Za decu u vrtiću najvažniji su vršnjaci, na drugom mestu je igra, a na trećem važnost učešća dece u životu i aktivnostima vrtića, neki su od rezultata istraživanja Dragane Pavlović Breneselović, profesorke Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.