Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Danas Svetski dan džeza

Svetski dan džeza biće obeležen večeras u Beogradu velikim koncertom na Trgu Republike i ekskluzivnim koncertom Marčela i njegovog benda "Napeti Kvintet" u Domu omladine.

SPC-u zabranjeno da rekonstruiše Ostrog

Crnogorsko Ministarstvo kulture prihvatilo je nalog Uprave za inspekcijske poslove, kojim je Srpskoj pravoslavnoj crkvi zabranjeno da nastavi radove na rekonstrukciji manastira Ostrog.

Pazite gde palite vatru za 1. maj

Javno preduzeće "Vojvodinašume" apeluje na građane da tokom prvomajskih praznika ne pale vatru na otvorenom prostoru, ukoliko mesto nije za to predviđeno, vidno obeleženo i obezbeđeno.  

Pokrajinski ombudsman: Zaposleni nemoćni, inspekcije ćute

"Velika ponuda jeftine radne snage na tržištu rada omogućava poslodavcima da, ignorišući zakonske obaveze, krše prava zaposlenih, dok inspekcije ignorišu prijave građana i izbegavaju da sprovode kontrole", navodi se u izveštaju pokrajinskog ombudsmana.

Još dvoje zaraženo salmonelom

Još dve osobe iz Doma za stare u Vranićima kod Čačka zaražene su salmonelom i nalaze se u bolnici, a njihovo zdravstveno stanje je za sada stabilno, rekao je direktor bolnice Radoslav Milošević.

Klintonov avion imao problem sa motorom

Avion u kojem je bio bivši američki predsednik Bil Klinton morao je prinudno da sleti zbog problema sa motoru tokom leta iznad Tanzanije, saopštio je večeras njegov portparol Met Mekena.

Gužve u saobraćaju zbog prvomajskih praznika

Na putevima Srbije danas će, posebno posle podne, zbog predstojećeg prvomajskog praznika biti pojačan saobraćaj, najviše na izlazima iz većih gradova i na svim putevima koji vode ka turističkim mestima i vikend naseljima.

Dinar jači za 0,1 odsto

Dinar je danas ojačao 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 120,1498 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Merkelova sa Putinom u Moskvi 10. maja

Nemačka kancelarka Angela Merkel srešće se sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, tokom posete Moskvi 10. maja, rekao je danas portparol nemačke vlade Štefen Zajbert. 

Izvršitelji će naplaćivati novčane i sudske takse

Pomoćnica ministra pravde Nela Kuburović izjavila je danas da će izvršitelji, prema novom zakonu, imati i ovlašćenja da izvršavaju sudske odluke koje se odnose na naplatu novčanih kazni i sudskih taksi kada su obveznici građani.