Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Brazil: 13 poginulo u odronima

Najmanje 13 ljudi poginulo je u odronima izazvanim obilnim kišama na severoistoku Brazila, a zvaničnici te države upozoravaju da se situacija neće uskoro poboljšati, jer pljuskovi ne prestaju.

Hrvatska odlaže obeležavanje "Oluje"?

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović smatra da bi obeležavanje 20. godišnjice hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja" u Zagrebu trebalo odložiti za sledeću godinu.

Požar u blizini Černobilja

U blizini černobiljske nuklearne centrale izbio je šumski požar, a više od 200 vatrogasaca i 15 vatrogasnih vozila, dva aviona i helikopter gase vatru.

Poslanik nas mesečno košta 20.000 evra

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da bi smanjenje broja poslanika sa 250 na 150 moglo da uozbilji domaću političku scenu, a istovremeno stvorilo godišnje uštede u budžetu od dva miliona evra.

"Napad na ombudsmane postao trend"

Pokrajinska zaštitnica građana, Aniko Muškinja Hajnrih izjavila je danas, nakon verbalnih napada na nju u Skupštini Vojvodine, da "izgleda da su napadi na zaštitnike građana trend".

Iranske snage zauzele američki teretnjak?

Saudijska televizija "Al Arabija" je danas objavila da su "iranske snage" u Persijskom zalivu preuzele kontrolu nad američkim teretnim brodom, pošto su prvo na njega otvorile vatru, da bi ga zatim preusmerile prema iranskoj luci Bandar Abas.

Domu za stare u Vraniću oduzeta licenca

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je danas suspendovalo na tri meseca dozvolu za rad Doma za smeštaj odraslih u Vraniću kod Čačka, u kojem je od salmonele umrlo više osoba.

Za evro sutra 120,15 dinara

Dinar će sutra ojačati 0,2 odsto i zvanični srednji kurs biće 120,1514 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.