Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Iranske snage zauzele američki teretnjak?

Saudijska televizija "Al Arabija" je danas objavila da su "iranske snage" u Persijskom zalivu preuzele kontrolu nad američkim teretnim brodom, pošto su prvo na njega otvorile vatru, da bi ga zatim preusmerile prema iranskoj luci Bandar Abas.

Domu za stare u Vraniću oduzeta licenca

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je danas suspendovalo na tri meseca dozvolu za rad Doma za smeštaj odraslih u Vraniću kod Čačka, u kojem je od salmonele umrlo više osoba.

Za evro sutra 120,15 dinara

Dinar će sutra ojačati 0,2 odsto i zvanični srednji kurs biće 120,1514 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Samo 17 odsto poslodavaca redovno isplaćuje plate

U Srbiji samo 17 odsto privatnih poslodavaca redovno isplaćuje plate zaposlenima, dok je u javnom sektoru situacija mnogo bolja, izjavila je predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Ranka Savić.

Sutra dan žalosti u Republici Srpskoj

U Republici Srpskoj sutra će biti dan žalosti zbog terorističkog napada na policijsku stanicu u Zvorniku, u kojem je ubijen policajac, a dva policajca su ranjena.

U planu formiranje preduzeća Aerodromi Srbije

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da se radi na formiranju preduzeća Aerodromi Srbije kojim će biti objedinjeno upravljanje manjim aerodromima u Srbiji.

Manje nagrade izvršiteljima za manje dugove

Novim zakonom o izvršenju i obezbeđenju trebalo bi da budu smanjene nadoknade i nagrade privatnih izvršitelja za naplaćivanje manjih potraživanja, kazala je danas pomoćnica ministra pravde Nela Kuburović.

Antikorupcijske reforme ne idu po planu

Transparentnost Srbija saopštila je povodom godinu dana rada vlade da se antikorupcijske reforme ne odvijaju po obećanoj dimanici, a nekim važnim pitanjima za borbu protiv korupcije uopšte nije posvećeno dovoljno pažnje.