Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Vraća se "crveni telefon"?

NATO ponovo uvodi direktnu tajnu telefonsku liniju sa ruskim vojnim vrhom, piše nemački list Frankfurter Alemajne Cajtung, pozivajući se na izvor u Alijansi.

"Hrvatski narod da se suoči sa zločinom"

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta ocenio je danas kao provokaciju izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović da pravda nije stigla one koji su osmislili ideju o "Velikoj Srbiji" i poručio da hrvatski narod mora da se suoči sa zločinačkim karakterom takozvanog Domovinskog rata.

Deset osoba dnevno se raspituje o mentalnom zdravlju

Dnevno oko 10 osoba pozove novootvoreni telefonski broj Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", koji je uveden kako bi pacijenti i drugi građani dobili savete o zaštiti mentalnog zdravlja, izjavila je direktorka te ustanove Slavica Đukić Dejanović.

"U Vojvodini se živi lošije nego u ostatku Srbije"

"Pokazali smo da je greh praviti gubitke i trošiti više nego što se ima. Nismo nikog zavaravali, ni bogate ni siromašne, jer nama nije cilj da nas vole, već da poštuju naš rad. Štedeli smo i delili manje, ali nismo pričali bajke," rekla je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović u intervjuu za novosadski "Dnevnik”, upitana da oceni rad Vlade u prvih godinu dana.

CG: Baranin islamista preti građanima i političarima

Baranin Damir Slaković, koji tvrdi da se priključio Islamskoj državi, zapretio je građanima Bara i pojedinim poslanicima u crnogorskoj skupštini porukom da će "Islamska država doći i da neće imati milosti", preneli su podgorički mediji.

Nova stranka: Mediji u Vučićevom zatočeništvu

"Mediji u Srbiji danas se mahom nalaze u zatočeništvu Aleksandra Vučića koji direktnim pritiscima, finansijskim ucenama i podmetanjem besramnih laži umesto informacija preti da trajno obesmisli pravo na slobodu javne reči, a time i uruši javnost u celini", navodi se u saopštenju Nove stranke povodom 3. maja, Svetskog dana slobode medija.

Šesta žrtva nevremena u Australiji

Šestogodišnji dečak je šesta žrtva olujnog nevremena pošto ga je juče bujica odvukla u uzburkano more na plaži na severu države Novi Južni Vels, saopštila je služba spasilaca, prenela je agencija AFP.

Mirović: Cenimo Nikolićev stav

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je da nema problema u odnosima između predsednika države Tomislava Nikolića i SNS-a, kao i da naprednjaci posebno cene stav predsednika Srbije.

Sutra razgovori sa MMF o finansijama

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) počeće sutra zvanične razgovore sa delegacijom Srbije povodom prve revizije aranžmana sa Srbijom od 1,2 milijarde evra.

Evro sutra 120,14 dinara

Dinar će sutra biti bez promene i zvanični srednji kurs će iznositi 120,14 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.