Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

NVO dale svog kandidata za zaštitu ravnopravnosti

Nekoliko organizacija civilnog društva zatražilo je danas od poslanika Skupštine da ne usvoje predlog o izboru Brankice Janković za poverenicu za zaštitu ravnopravnosti, predložena je nestranačka ličnost.

Finska vojska šalje pisma rezervistima

Finska armija je danas krenula u kampanju slanja pisama za 900.000 rezervista, najveću dosad, u atmosferi povećanih tenzija između te zemlje i Rusije zbog krize u Ukrajini.

Potonuo brod u blizini Dubrovnika

Brod i bager koji je bio na njemu potonuli su u more u blizini Koločepa nedaleko od Dubrovnika, javlja Dubrovački dnevnik, nema stradalih.

Ilić podneo tužbu protiv Obradovića

Lider Nove Srbije i ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić izjavio je da je podneo krivične prijave protiv člana starešinstva pokreta Dveri Boška Obradovića zbog neargumentovanih napada na njega i njegovu porodicu.

EU gubi 50 milijardi evra zbog prevara s PDV-om

Ministri finansija iz pet zemalja centralne i istočne Evrope zatražili su od Evropske unije dodatna ovlašćenja u borbi protiv prevara sa naplatom poreza na dodatu vrednost (PDV), koje države koštaju više milijardi evra.

Pobuna u DSS-u protiv Sande Rašković Ivić

Grupa funkcionera Demokratske stranke Srbije, predvođena Andrejom Mladenovićem, zatražila je održavanje vanredne izborne skupštine stranke, zbog nezadovoljstva predsednicom Sandom Rašković Ivić, uz napomenu da će taj zahtev danas razmatrati Predsedništvo DSS.

Školski sistem obrukao Švedsku

Organizacija za evropsku saradnju i razvoj (OECD) saopštila je da Švedska nije uspela da poboljša svoj školski sistem, uprkos nizu reformi u poslednjih nekoliko godina, što sve više postaje sramota za tu skandinavsku državu blagostanja.

Nemačke železnice u štrajku

Nemačke mašinovođe, u borbi za bolje uslove rada i veće zarade, stupaju danas u 15 sati u jednonedeljni štrajk, koji je već naišao na oštra upozorenja vlade i ukazivanje da bi mogao naneti štete celokupnoj nemačkoj privredi.

Šerpasi odbijaju da obnove put ka Mont Everestu

Šerpasi, nepalski vodiči planinara na Himalajima, odbili su danas da obnove put ka Mont Everestu, uništenom u nedavnom razornom zemljotresu koji je izazvao lavinu na najvišoj planini na svetu.

Dve godine držao leš majke u stanu

Jedan pedesetogodišnji muškarac iz nemačkog grada Gronau, koji se sada nalazi na psihijatriji, držao je dve godine u stanu leš majke, piše tabliod "Bild".

Hakerka maltretirala žrtve pornografijom

Kanađanka Valeri Žinjak tokom 2012. godine bez znanja vlasnika kompjutera preuzimala je kontrolu nad mikrofonom, kamerom, zvučnicima i drugim delovima kompjutera i posmatrala ih iz zabave.