Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

200 miliona dinara za bolji obrazovni sistem

Uprava za kapitalna ulaganja APV objavila je dva poziva za učešće u javnim konkursima za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti obrazovanja, učeničkog i studentskog standarda i u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja.

VIDEO: Stravičan momenat kada lavina udara u planinarske kampove

Broj mrtvih nakon razornih potresa u Nepalu premašio je jutros 3.300. Dva dana nakon što je zemljotres desetine građana himalajske nacije ostavio na ulici i bez krova nad glavom, veliki broj ranjenika koji prelazi 6.500 ukazuje na to kako će strašan bilans poginulih biti čak i veći, upozorava nepalski Nacionalni centar za hitne operacije.

Nekako s proleća

Ne, nisam se zaljubio, već sam se zagubio u silnim spektaklima u minulim danima.

Osam miliona potpisa protiv nuklearnog oružja

Uoči konferencije o reviziji Sporazuma o neširenju nuklearnog naoružanja u Ujedinjenim nacijama u Njujorku, aktivisti su predali peticiju sa osam miliona potpisa, zahtevajući da svet bude oslobođen od nuklearnog oružja.

Vulin: Vlada povratila dostojanstvo nacije

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da Vlada Srbije u prvih godinu dana radila najbolje što je mogla i da bolje od toga ne može.

Šta će biti sa Radio Jugoslavijom?

Ako se ugasi Međunarodni radio Srbija (Radio Jugoslavija), kako je nezvanično iz Ministarstva kulture najavljeno, naša zemlja će izgubiti jedinu medijsku kuću koja na 12 svetskih jezika informiše svetsku javnost o nama.

Ministri čekaju da ih Vučić oceni

Većina članova Vlade Srbije ne želi da oceni sopstveni i rad svog ministarstva nakon prvih godinu dana rada ocenama od jedan do pet, tvrdeći da ocenu o njihovom radu daje isključivo premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Izgubljen kontakt sa dvoje Slovenaca u Nepalu

U Nepalu se u trenutku razornog zemljotresa nalazilo oko 60 slovenačkih državljana, a samo sa dvoje su njihove porodice izgubile kontakt, saopštilo je slovenačko ministarstvo spoljnih poslova.

Ukrajina obeležava 29 godina od katastrofe u Černobilju

U Ukrajini se danas paljenjem sveća i polaganjem venaca obeležava 29 godina od najteže mirnodopske nuklearne katastrofe koja se dogodila u noći između 25. i 26. aprila 1986. godine u atomskoj elektrani Černobilj, nedaleko od varošice Pripjat na severu zemlje, uz granicu sa Belorusijom.